Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Specialiștii ne spun câte minute de mers pe jos pot compensa sedentarismul

Publicat:

Pentru a combate riscurile pentru sanatate ale statului pe scaun toata ziua, la birou, sau acasa, pe canapea in fata televizorului, specialistii ne indeamna sa iesim la o plimbare rapida de 22 minute, noteaza News.ro. Noile cercetari arata ca persoanele care fac cel putin 22 de minute de activitate fizica in fiecare zi isi reduc riscul de deces prematur. Constatarile au fost publicate marti, in of . Cei mai multi oameni din tarile occidentale petrec intre 9 si 10 ore fiind sedentari Cei mai multi oameni din tarile occidentale petrec intre 9 si 10 ore fiind sedentari…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Studiu: femeile au aceleași beneficii de sanatate ca barbații dupa perioade mai scurte de activitate fizica

09:21, 09.03.2024 - Pentru scaderea riscului de mortalitate cu 18%, barbații trebuie sa practice 300 de minute de activitate fizica moderat-intensa (AFMI) pe saptamana, insa femeile obțin rezultate similare dupa numai 140 de minute. Mai mult decat atat, in condițiile realizarii a 300 de minute saptamanale de AFMI, femeile…

Cați pași trebuie sa facem pe zi, de fapt, pentru a evita riscul de imbolnaviri, in cazul unui stil de viața sedentar

08:40, 07.03.2024 - Cercetatorii au descoperit cați pași sunt necesari pe zi pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și a diminua șansele de a muri prematur, in randul persoanelor sedentare.Astfel, potrivit unui nou studiu publicat in  British Journal of Sports Medicine arata ca efectuarea a 9.000-10.000…

Numarul de pași pe care trebuie sa il faci pe zi pentru a reduce riscul de deces prematur

11:06, 06.03.2024 - Fiecare pas pe care il faci in plus peste pragul de 2.200 de pași pe zi reduce riscul de deces prematur, arata un nou studiu. Dar, cel mai mic risc de moarte timpurie il au cei care fac intre 9.500 și 10.000 de pași zilnic.

Carburanții s-au scumpit din nou. Noile tarife de la pompa: cat platesc șoferii pentru benzina și motorina

19:00, 28.02.2024 - Specialiștii in energie estimeaza ca prețul litrului de motorina va depași cat mai curand prețul de 8 lei. Cat despre motive, la nivel european suntem in mijlocul unei crize de motorina.In plus, pe langa scumpirile saptamanale de la pompa, carburanții se vor scumpi iar din vara, cand Guvernul va majora…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Copacii sunt tot mai neputincioși in incercarea lor de a 'respira' și de a absorbi CO2 pe masura ce clima se incalzește

05:05, 10.02.2024 - Noile cercetari au ridicat semne de intrebare cu privire la capacitatea copacilor de a combate eficient schimbarile climatice prin absorbția dioxidului de carbon (CO2). Teorii anterioare sugerau ca arborii din climatele mai calde și mai uscate ar fi mai puțin eficienți in captarea CO2, insa un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?