Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Solstiţiul de iarnă din emisfera nordică, la 21 decembrie, marchează începutul iernii astronomice

Publicat:

Solstitiul de iarna din emisfera nordica, la 21 decembrie, marcheaza inceputul iernii astronomice, iar in aceasta zi, cea mai „scurta” din an, sunt cele mai putine ore de lumina, respectiv cele mai multe ore de intuneric. , vor fi 8 ore si 50 de minute de lumina naturala, iar durata noptii are valoarea maxima, de 15 ore si 10 minute.

Solstitiile (cand ziua este cea mai scurta – sau cea mai lunga, in cazul solstitiului de vara), ca si echinoctiile (cand ziua este egala cu noaptea) sunt consecinta miscarii reale a Pamantului in jurul Soarelui si a inclinarii axei…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cand este solstitiul de vara 2024 și ce semnificație are

12:05, 16.04.2024 - Solstițiul de vara este deopotriva cea mai lunga zi din an și momentul in care incepe vara din punct de vedere astronomic. Numita și Ziua Soarelui, aceasta este o zi de care, in diferite culturi, sunt legate o mulțime de tradiții și ritualuri. Afla cand este solstițiul de vara 2024 și ce inseamna el,…

 NASA lanseaza rachete in umbra Lunii in timpul Eclipsei

16:26, 08.04.2024 - Intr-un proiect științific ambițios care pare a fi dintr-un roman științifico-fantastic, NASA se pregatește sa lanseze trei rachete sonda in timpul eclipsei totale de soare care are loc astazi. O eclipsa care are o coada, deoarece Large Hadron Collider va funcționa și el in timpul acestui fenomen. Fiindca…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Echinocțiul de primavara 2024 – semnificație și tradiții. Cand se trece la ora de vara

11:20, 20.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Echinocțiul de primavara 2024 are loc pe 20 martie – semnificație și tradiții

12:05, 18.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Cand trece Romania la ora de vara in 2024, iar ziua va deveni mai lunga

09:50, 04.03.2024 - Romania trece la ora de vara 2024 in noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, cand ceasurile se dau inainte cu o ora, iar ora 3:00 devine ora 4:00. Astfel, ultima zi de duminica din luna martie va avea doar 23 de ore. Schimbarea orei are loc la cateva zile dupa echinocțiul de primavara…

Ce sunt eruptiile solare si cum ne afecteaza

09:05, 02.03.2024 - Erupțiile solare reprezinta explozii uriașe in atmosfera Soarelui, care pot elibera cantitați mari de energie, mai mult de 6 × 1025 J (Joule, unitatea de masura SI, sistemul internațional de unitați), a energiei.Ce sunt erupțiile solareErupțiile solare sunt variații bruște, rapide și intense a luminozitații…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?