Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Situl arheologic Tirighina-Barboși își dezvăluie secretele uimitoare. Cristian Căldăraru, managerul Muzeului de Istorie ”Paul Păltânea” Galați are precizări la ”Bună dimineața” – vineri, 12 iulie 2019.

Publicat:

Pana pe 20 octombrie 2020, situl arheologic Tirighina-Barbosi – monument istoric de importanta nationala – trebuie sa fie restaurat, conservat, protejat si pus in valoare, dotat muzeu de sit, centru de informare turistica si un mic amfiteatru, capabil sa gazduiasca expozitii, festivaluri, concerte si actiuni culturale. Este de fapt un plan in cadrul unui proiect european in valoare de 15,4 milioane de lei, din care asistenta nerambursabila reprezinta 8,5 milioane de lei, finantare castigata de . „Muzeul va fi unul impresionant, amprenta la sol de 400 de metri, care sa reflecte bogatia…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

La aniversare, Magiunul din prune Topoloveni iși dezvaluie „secretele”

11:50, 10.04.2024 - Recent, Magiunul din prune Topoloveni impreuna cu colectivul Sonimpex Topoloveni a sarbatorit al 13-lea an de la inregistrarea rețetei seculare, unice, autentice, tradiționale ca Indicație Geografica Protejata – Topoloveni Magiun din prune. Cu o istorie de 31 ani de la inființare, Sonimpex Topoloveni…

Care sunt ”secretele” lui Vlad Paștiu, un elev din Alba Iulia: Va merge la Olimpiada Naționala de Istorie. De la hobby, la studiu

10:05, 30.03.2024 - Care sunt ”secretele” lui Vlad Paștiu, un elev din Alba Iulia: Va merge la Olimpiada Naționala de Istorie. De la hobby, la studiu Vlad Paștiu, elev in clasa a VIII-a C, la Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeana a Olimpiadei de istorie, unde a obținut locul…

Marcel Pascali: "In Moldova exista și o frica provinciala"

12:15, 23.03.2024 - Intr-un interviu pentru Noi.md, Marcel Pascali, custodele Muzeului de Istorie a Invațamintului din Moldova, a recunoscut ca este foarte ingrijorat de dezintelectualizarea țarii noastre. El a remarcat ca poate in Uniunea Sovietica existau prea multe lucruri fundamentale și nu existau lucruri aplicate,…

Investiții in „Tabara Regala” la Savarșin și in Tabara de la Casoaia și evenimentele Centrului Cultural Județean in „Anul Avram Iancu”

12:35, 15.03.2024 - La conferința de presa a Consiliului Județean din aceasta saptamana, in care s-a anunțat finalizarea lucrarilor de renovare a Muzeului de Istorie și, totodata, au... The post Investiții in „Tabara Regala” la Savarșin și in Tabara de la Casoaia și evenimentele Centrului Cultural Județean in „Anul Avram…

INEDIT! In perioada 22 februarie-31 martie, expoziția “POVESTE DE IUBIRE”, la Muzeul de Istorie

10:41, 21.02.2024 - In spiritul venirii primaverii, in „luna iubirii”, in intervalul 22 februarie – 31 martie, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Valcea, cu sprijinul Consiliului Județean Valcea, a pregatit expoziția „POVESTE DE IUBIRE”, amenajata in salile de la etajul Muzeului de Istorie din Calea lui Traian, nr.…

CNAIR face precizari cu privire la perchezițiile din aceasta dimineața și susține ca DGA a fost sesizata din „interior”

14:05, 13.02.2024 - Comunicat. Ca urmare a unor sesizari ale CNAIR, prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astazi verificarea activitații mai multor angajați ai ACI (Agenția de... The post CNAIR face precizari cu privire la perchezițiile din aceasta dimineața și susține ca DGA a fost sesizata din „interior” appeared…

De la artefact la marțișor

12:15, 06.02.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta din Zalau continua programul educațional „Vineri La Muzeu”, acțiune in care sunt implicate școlile din municipiul Zalau. Lunar, cercetatorii muzeului organizeaza, in fiecare zi de vineri, ateliere cu tematica diferita. In februarie, atenția este orientata asupra transformarii…

Pentru prima data in istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg

12:20, 01.02.2024 - Incepand de luni, 5 februarie, o prima expoziție de baza va putea fi vizitata gratuit, pe parcursul intregii luni! Pentru prima data in istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg, incepand de luni, 5 februarie, odata cu deschidea oficiala a muzeului cu același nume.…


Ce parere ai despre aceasta stire?