Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Situaţia în Kosovo a ajuns „în pragul conflictului armat”

Publicat:

Guvernul sarb a avertizat ieri asupra riscului unei noi escaladari a tensiunilor legate de situatia minoritatii sarbe din nordul Kosovo, considerand s-a ajuns deja ”in pragul conflictului armat”, potrivit unei declaratii a premierului , citata de agentiile EFE si Tanjug si preluata de Agerpres. ”Ma tem de o escaladare. Noi vom face totul pentru a mentine pacea si stabilitatea, dar, din nefericire, nu vad sa existe vreo stabilitate pentru sarbii din Kosovo”, a spus sefa guvernului de la Belgrad intr-un interviu acordat televiziunii publice sarbe RTS. Ea a acuzat UE si SUA ca ignora incalcarile…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Esec al referendumului privind demiterea primarilor albanezi din nordul Kosovo

08:51, 22.04.2024 - Un referendum privind demiterea primarilor albanezi din patru localitati cu populatie predominant sarba din nordul Kosovo a esuat duminica din cauza boicotarii sale de catre majoritatea sarba, denuntata de Pristina drept o `presiune din partea Belgradului”, transmite AFP.

Referendumul pentru demiterea primarilor albanezi din Kosovo a eșuat

03:00, 22.04.2024 - Referendumul prin care se urmarea demiterea primarilor albanezi din patru localitati cu populatie predominant sarba din nordul Kosovo a esuat din cauza boicotarii sale de catre majoritatea sarba, denuntata de Pristina drept o „presiune din partea Belgradului”

Se ascut tensiunile balcanice: sarbii din nordul Kosovo incep revocarea primarilor albanezi

10:26, 21.04.2024 - Orasele majoritar sarbe din nordul Kosovo organizeaza duminica un referendum privind revocarea primarilor albanezi alesi in urma cu un an cu o participare de doar 3%, noteaza AFP, conform Agerpres.

Anuntul privind suplimentarea trupelor NATO in Bosnia si Kosovo genereaza ingrijorare la Belgrad

20:15, 18.04.2024 - Anuntul comandatului fortelor NATO in Europa, Christopher Cavoli, potrivit caruia Alianta Nord-Atlantica va trimite trupe suplimentare in Bosnia si in Kosovo este un ''mesaj ingrijorator'', a afirmat joi presedinta Adunarii Nationale a Serbiei (parlamentul), Ana Brnabic, relateaza Tanjug, potrivit Agerpres.

Romanii dau semnale contradictorii: Vot pentru primirea Kosovo in Consiliului Europei

22:30, 17.04.2024 - Kosovo a facut marti un nou pas spre aderarea la Consiliul Europei, cu un aviz favorabil din partea Adunarii Parlamentare a institutiei paneuropene salutat imediat de Pristina, dar denuntat de Serbia, care nu a recunoscut niciodata independenta micului sau vecin, scrie AFP.

Sarbii nu uita și nu iarta: Serbia nu va adera niciodata la NATO

01:05, 26.03.2024 - Presedintele sarb Aleksandar Vucic a declarat duminica seara, in timpul unei ceremonii de stat de comemorare a victimelor agresiunii NATO asupra Serbiei in 1999, ca Pristina a fost admisa ca membru asociat in Adunarea parlamentara a NATO si ca acesta este un alt motiv pentru care Belgradul nu va adera…

Serbia nu va adera niciodata la NATO, afirma presedintele sarb Aleksandar Vucic

14:50, 25.03.2024 - Presedintele sarb Aleksandar Vucic a declarat duminica seara ca Pristina a fost admisa ca membru asociat in Adunarea parlamentara a NATO si ca acesta este un alt motiv pentru care Belgradul nu va adera niciodata la Alianta Nord-Atlantica, informeaza luni agentia de presa Tanjug.

Președintele Serbiei a explodat: 'Rușii sunt cei care au inițiativa in Ucraina. Situația nu este așa cum credea Occidentul!'

12:10, 04.03.2024 - La conferința de presa organizata la Președinția Serbiei, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a apreciat ca in pofida intervențiilor mediatorilor internaționali situația privind plațile in dinari pe teritoriul Kosovo nu s-a imbunatațit și a adaugat ca presiunile asupra poporului sarb din Kosovo…


Ce parere ai despre aceasta stire?