Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Sfârșitul unei lumi. Primul Război Mondial și geneza unei noi ordini”. Peste 100 de istorici se întâlnesc la Cluj la Zilele Academice

Publicat:

Universitatea Babeș-Bolyai, impreuna cu Institutul de Istorie „George Barițiu” al și Centrul de , organizeaza incepand de astazi conferința internaționala „Sfarșitul unei lumi. și geneza unei noi ordini”. Manifestarea științifica se desfașoara sub egida , in perioada 18 – 20 octombrie, iar la eveniment sunt așteptați peste 100 de participanți din 12 țari. In cadrul a 20 de sectiuni tematice aceștia vor prezenta peste 80 de comunicari științifice pe teme care vor aborda contextul cu antecedentele…

Citeste articolul mai departe pe ziarulclujean.ro…  

Sursa articol: ziarulclujean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

(AUDIO) Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila: Imprumutul pentru Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, operațional pana la sfarșitul anului

17:00, 19.04.2024 - Institutul de Boli Cardiovasculare va fi construit la Iași in momentul in care proiectul depus la minister pentru aprobare va respecta toate criteriile de eligibilitate. Declarația a fost facuta astazi, la Iași, de ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, care a adaugat ca imprumutul de la Banca Europeana…

BISTRIȚA: Conferința susținuta de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador in Washington și membru corespondent al Academiei Romane

12:30, 02.04.2024 - Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „Romania are viitor”. Evenimentul are loc in Sala mare a Primariei Bistrița, iar intrarea este libera. Inca o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, in sala mare a Primariei.…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Academia Romana acorda 10 burse, in valoare de 1.000 de lei lunar pentru elevi performanți din medii defavorizate

08:25, 23.03.2024 - Academia Romana anunța ca anumiți elevi – performanți, cu media anuala cel puțin 9,50, care traiesc in medii defavorizate – pot primi burse pentru rezultate de excepție. Este vorba despre 10 burse , in valoare de 1.000 de lei lunar, acordate in anul școlar 2024-2025, transmite Academia Romana . Acordarea…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

„V” de la Veritas – Cartea Secreta, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

10:30, 02.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean Attila Varga de la Academia Romana, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in…

„Ziua Darwin“, marcata de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

00:21, 12.02.2024 - Avand in vedere faptul ca, in domeniul științelor naturii, 12 februarie este cunoscuta drept „Ziua Darwin” („Darwin Day”), o sarbatoare instituita in scopul aniversarii nașterii (12 februarie 1809) lui Charles Darwin, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a ținut sa evidențieze importanța contribuțiilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?