Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Semnul care prevestește moartea, descoperit de cercetători. Vezi dacă îl ai şi tu

Publicat:

Persoanele varstnice incapabile sa identifice mirosuri simple prezinta un risc crescut de mortalitate in cinci ani, arata un studiu publicat miercuri in revista americana PLOS ONE și preluat de AFP, noteaza Realitatea.

Cercetatorii au stabilit ca 39% dintre persoanele intre 57 și 85 de ani care au participat la studiu și care nu au recunoscut mirosuri simple ca cele de trandafir, portocala, pește, menta sau piele, au murit in intervalul de timp menționat, fața de 19% din cele care au manifestat o pierdere moderata a mirosului și 10% din randul celor care puteau simți normal mirosurile.

Disfuncția…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

„Dorința de a invața nu se oprește”. Dorothy Tillman a intrat la liceu la 10 ani și și-a luat doctoratul la 17 ani, la Universitatea de Stat din Arizona

19:00, 16.05.2024 - Cand cei mai mulți tineri sunt incantați sa termine liceul și, eventual, se gandesc la facultate, Dorothy Tillman, o adolescenta din Bronzeville, Chicago, statul american Illinois, a primit titlul de doctor al Universitații de Stat din Arizona (ASU), relateaza ABC. Cercetarea ei s-a concentrat pe sanatatea…

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

STUDIU Consumul de o lingura de oțet de mere in fiecare zi ajuta la slabit in cazul adulților mai tineri

13:30, 04.04.2024 - Consumul de oțet de cidru de mere a devenit un mod popular de a pierde in greutate in ultimii ani, dar poate ajuta cu adevarat oamenii sa slabeasca? Un nou studiu a constatat ca adolescenții și adulții tineri libanezi care au baut pana la o lingura de oțet de mere zilnic, timp de 12 saptamani, au slabit…


Ce parere ai despre aceasta stire?