Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secvenţierea genetică a unei tumori pentru diagnosticare, insuficientă pentru un tratament corect

Publicat:

Rezultatele cercetarii au aratat ca nu toate modificarile genetice identificate intr-un cancer au legatura cu aceasta maladie. Unele dintre aceste modificari, au explicat cercetatorii, sunt așa-numitele mutații germline, moștenite genetic și aflate in țesuturile normale, diferind de la persoana la persoana, scrie Agerpres.

Prin urmare, medicii ar trebui sa compare secvența genetica a tumorii unui individ și cea a celulelor sale normale, in scopul de a ști ce modificari sunt mai susceptibile de a fi legate de cancer și care tratamente sunt mai indicate, au precizat aceștia.

"Spitalele

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE IDENTIFICATE Transplanturile de organe au fost legate de modificari ale personalitații

09:25, 06.05.2024 - Specialiștii au constatat ca transplanturile de organe pot duce la consecințe surprinzatoare. Un nou studiu a relevat ca 89% din participanți au sesizat modificari in personalitatea lor. The post REZULTATE IDENTIFICATE Transplanturile de organe au fost legate de modificari ale personalitații first appeared…

Premiera cosmica: Agricultura pe luna marcheaza primul pas in colonizarea spațiului

18:20, 08.04.2024 - Pe masura ce misiunea Artemis III se pregatește sa atinga suprafața lunara in 2026, o sera special conceputa va adaposti un experiment de-a dreptul revoluționar. Lintița, cresonul și brassica - trei plante minuscule, dar robuste, vor fi cultivate in condiții extraterestre pentru a testa rezistența vieții…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Actualitate medicala/ Au fost descoperite 275 de milioane de variante genetice complet noi

00:45, 22.02.2024 - Un studiu care a analizat codul genetic al unui sfert de milion de voluntari americani a descoperit peste 275 de milioane de variante complet noi care ar putea contribui la explicarea motivelor pentru care unele grupuri de persoane sunt mai predispuse la boli decat altele, au raportat cercetatorii din…

(FOTO) PREMIERA la Banca de Gene din Buzau. Prima extracție de ADN

09:35, 20.02.2024 - Premiera la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzau. Cercetatorii au realizat prima extracție de ADN din specii valoroase conservate, pregatind terenul pentru secvențierea și amprentarea genetica. Extracția a fost operata de echipa specializata in genetica și biologie moleculara, in noul un laborator…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…


Ce parere ai despre aceasta stire?