Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Savanții au descoperit că apa giganţilor de gheaţă Uranus şi Neptun este foarte diferită de apa de pe Pământ

Publicat:

Apa din structura planetelor gigantice inghetate Uranus si Neptun este foarte diferita fata de apa de pe Pamant, conform unui studiu publicat in luna iulie in revista , bazat pe folosirea unui model teoretic rulat pe calculator, transmite vineri Space.com, preluata de Agerpres.

In cadrul noului studiu, cercetatorii au apelat la simulari computerizate pentru a analiza interiorul planetelor Uranus si Neptun. Cu ajutorul acestui instrument, echipa a studiat conductivitatea termica si electrica din interiorul celor doua planete gazoase, precum si caracteristicile apei.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

'Partea cealata a Lunii este foarte diferita de cea pe care o vedem': cerecetatorii dezvaluie un detaliu care ridica multe semne de intreabare

03:35, 04.05.2024 - Atunci cand misiunea Chang'e-4 a aterizat in craterul Von Karman, la 3 ianuarie 2019, China a devenit prima și singura țara care a aterizat pe partea indepartata a Lunii - partea care este intotdeauna orientata cu fața spre Pamant.

Science Report: Cel mai probabil, telescopul spațial James Webb nu a descoperit viața extraterestra la 120 de ani lumina de Terra

14:35, 03.05.2024 - Datele oferite de telescopul spațial James Webb la finalul anului 2023 indicau prezența unui compus organic (dimetil sulfura) care este produs de forme de viața (pe Terra, el este produs de fitoplancton) pe o planeta din constelația Leo, aflata la circa 120 de ani lumina fața de Pamant. Un studiu recent…

Luna Noua Misterioasa in Pești, 10 martie 2024: Ce rani profunde iși gasesc vindecarea

14:46, 09.03.2024 - Luna Noua in Pești din 10 martie – semnificație spiritualaVa fi o schimbare de energie pe care o poți simți in zilele care preced și urmeaza iluminarii maxime atunci cand Luna Noua in Pești are loc pe 10 martie.Din punct de vedere astrologic, Lunile noi reprezinta renașterea, inceputurile și ciclurile.…

Oana Matache a vorbit sincer despre relația cu Radu Siffredi. „Provenim din medii, aparent, diferite. E greu sa traiești așa”

10:30, 04.03.2024 - Oana Matache și Radu Siffredi traiesc de mai mult timp o frumoasa poveste de dragoste și deși relația lor a fost criticata de familie și prieteni, sora Deliei și iubitul ei au ramas indiferenti. Cei doi participa la Power Couple, show difuzat de Antena 1, iar acolo legatura lor a devenit mult mai strans.…

Misterul celui mai mare meteorit cazut pe Pamant. A fost descoperit in 2016, dar a disparut intre timp și e de negasit

21:56, 02.03.2024 - Povestea meteoritului Chinguetti ramane un mister, dupa mai bine de 100 de ani. Bucata de fier de 4,5 kilograme a fost luata de pe varful unui munte de fier de 100 de metri lațime, despre care se crede ca era un meteorit uriaș, in Africa, in 1916, relateaza Science Alert.

Cel mai amplu studiu privind vaccinurile impotriva Covid a descoperit legaturi cu boli grave

20:45, 25.02.2024 - Vaccinurile Covid au crescut incidența unor afecțiuni, a demonstrat cel mai mare studiu de pana acum privind efectele adverse. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace, neurologice si sanguine au fost cele mai intalnite in cazurile de reactii adverse.…

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…

Urșii polari, amenințați de foamete, pe masura ce gheața se topește. Cum se adapteaza schimbarilor climatice, potrivit unui nou studiu

09:50, 14.02.2024 - Unii urși polari se confrunta cu foamete pe masura ce gheața arctica se topește, deoarece nu iși pot adapta dieta pentru a trai pe uscat, au descoperit oamenii de știința. Speciile arctice emblematice se hranesc, in mod normal, cu foci inelate, pe care le prind pe sloiuri de gheața din larg.


Ce parere ai despre aceasta stire?