Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

şapte ore cu cercetătorii, la Sala Transilvania

Publicat:

Cele sapte ore ale "" de vineri a adus mii de participanti care au trecut pragul si au vazut, printre altele, experimente inedite, demonstratii cu roboti, au cunoscut inventii si masina inteligenta cu recunoastere a semnelor de circulatie si a starii drumurilor.

Citeste articolul mai departe pe tribuna.ro…  

Sursa articol: tribuna.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

A fost gasita vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulina umana in lapte

02:10, 21.03.2024 - Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau. Noua descoperire ar putea face ca insulina sa fie mult mai accesibila și mai ieftina pentru…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…

Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu

21:51, 02.03.2024 - Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Descoperire in domeniul bolii Alzheimer. Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei pe un model animal

14:25, 15.02.2024 - Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei in cazul unui model animal, oferind perspective promitatoare pentru depistarea timpurie si prevenirea simptomelor bolii Alzheimer, transmite joi agentia TPS, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?