Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sanatate: Bujorul de munte bun in bolile de ficat si afectiuni respiratorii. Insa, in cantitate mare poate fi toxic

Publicat:

Denumire stiintifica: Rhododendron kotschyi.Prezentare. Bujorul de munte, numit uneori si smardar, este un subarbust a carui inaltime abia ajunge la 50 cm. Face parte din familia ericaceelor, fiind o planta cu o tulpina mult ramificata. Radacina este, de asemenea, foarte dezvoltata. Frunzele, lucioase, consistente si de mici dimensiuni, sunt dispuse altern. Florile, de culoare rosie, rareori roz sau alba, au un miros placut. Bujorul de munte infloreste pe toata durata verii. Fructul este o capsu ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coriandrul: planta de la care utilizam și frunzele și semințele și radacina. Proprietați și utilizari in bucatarie

07:00, 27.05.2024 - Coriandrul (Coriandrum sativum), cunoscut și sub denumirea de cilantro sau patrunjel chinezesc, este o planta aromatica folosita atat in bucatarie, cat și in medicina tradiționala. Aceasta planta versatila este apreciata pentru frunzele sale, semințele și chiar radacinile, fiecare parte avand un gust…

Coriandrul: planta de la care utilizam frunzele, semințele și radacina. Proprietați și utilizari in bucatarie

21:56, 26.05.2024 - Coriandrul (Coriandrum sativum), cunoscut și sub denumirea de cilantro sau patrunjel chinezesc, este o planta aromatica folosita atat in bucatarie, cat și in medicina tradiționala. Aceasta planta versatila este apreciata pentru frunzele sale, semințele și chiar radacinile, fiecare parte avand un gust…

Frunzele, radacinile și florile au multiple beneficii pentru sanatate

10:55, 24.05.2024 - Frunzele, radacinile și florile de papadie ofera multiple beneficii pentru sanatate. Acestea pot include imbunatațirea sanatații ficatului sau combaterea inflamațiilor. Deși este adesea respinsa ca o buruiana, oamenii au folosit papadia, in medicina tradiționala, de secole. Nu numai ca frunzele, radacinile…

Aceasta este planta care poate trata zeci de afecțiuni: Frunzele, radacinile și florile au multiple beneficii pentru sanatate

22:55, 23.05.2024 - Frunzele, radacinile și florile de papadie ofera multiple beneficii pentru sanatate. Acestea pot include imbunatațirea sanatații ficatului sau combaterea inflamațiilor.Deși este adesea respinsa ca o buruiana, oamenii au folosit papadia, in medicina tradiționala, de secole.Nu numai ca frunzele,…

Pachete de servicii pentru persoanele neasigurate in scopul depistarii unor afectiuni grave, de la 1 iulie

08:36, 23.05.2024 - Pachete de servicii pentru persoanele neasigurate in scopul depistarii unor afectiuni grave, de la 1 iulie Contractul-cadru care va intra in vigoare dupa 1 iulie prevede, ca noutate, pachete de servicii pentru persoanele neasigurate in scopul depistarii unor afectiuni grave, informeaza alba24.ro.Este…

Lista bolilor infectocontagioase pentru care medicul de familie elibereaza direct concediu medical pentru 7 zile

00:41, 16.05.2024 - Medicii de familie pot acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boala, prevede un Ordin comun al ministrului Sanatații și al președintelui Casei Naționale de Asigurari de Sanatate, publicat in Monitorul Oficial, potrivit…

Ziua nationala a inimii, 4 mai. Bolile cardiovasculare, principala problema de sanatate

06:35, 04.05.2024 - Ziua nationala a inimii, 4 mai. Bolile cardiovasculare, principala problema de sanatate In fiecare an, in 4 mai, este aniversata Ziua Naționala a Inimii. A fost instituita in Romania, la data 4 august 1996. Prin manifestari dedicate acestei zile se urmareste cresterea gradului de constientizare publica…

Ziua Femeii, transformata in șansa la sanatate in mediul rural: Screening gratuit pentru cancerul de san

21:45, 11.03.2024 - O asociație dintr-o comuna din județul Alba a reușit sa sarbatoreasca Ziua Femeii intr-un mod special, care sa aduca o valoare adaugata in menținerea sanatații femeilor, prin organizarea a unei serii de evenimente de conștientizare și informare, respectiv un screening gratuit pentru depistarea cancerului…


Ce parere ai despre aceasta stire?