Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Salata verde, sursă excelentă de substanţe nutritive. Cum trebuie consumată leguma care tratează anemia

Publicat:

Frunzele de salata verde sunt o sursa excelenta de substante nutritive, continand vitaminele A, C, B1, B2, K, E si minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor si molibden. Salata verde se consuma ca atare, in sandvisuri sau in amestec cu alte legume sau verdeturi. Prin fierbere, vitaminele sunt distruse aproape complet.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dieta miraculoasa cu verdețuri: te slabește enorm intr-o perioada scurta de timp, fara sa-ți fie foame

13:41, 15.04.2024 -   Pare greu de crezut, dar, ca sa slabesti, nu trebuie sa renunti la toate bunatatile. Singura conditie este ca una dintre cele trei mese zilnice sa fie o mancare din verdeturi de primavara.Cum procedeaziTimp de o saptamana, combina mesele obisnuite cu una sau doua din mancarurile cu verdeturi de primavara.…

Retete de mancare cu arpagic

08:36, 09.04.2024 - Arpagicul este planta inrudita cu ceapa, deseori mai este numit ceapa de salata și este folosit intr-o varietate de rețete culinare datorita beneficiilor sale. Mai jos iți prezentam cateva rețete de mancare cu arpagic.Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și…

Mai pot fi consumați cartofii incolțiți? Specialiștii dezvaluie ce substanțe nocive dezvolta leguma preferata a romanilor

22:55, 05.04.2024 - Toți cartofii conțin toxine naturale numite glicoalcaloizi: solanina și chaconina. Aceste substanțe chimice sunt prezente in cantitați mici și nu reprezinta un pericol major. Cu toate acestea, cand cartofii incep sa incolțeasca, nivelul de glicoalcaloizi crește

Legume și fructe care ne apara de cancer, recomandate de Maria Martac biolog, consultant in nutriție

22:45, 04.04.2024 - Sunt legume și fructe ”verificate” prin studii științfice care au capacitatea de a ne apara de cancer. Maria Martac, biolog și consultant in nutriție, ne vorbește despre ”culorile din farfurie”, adica despre legumele și fructele pe care zilnic ar trebui sa le mancam pentru a ține departe de noi aceasta…

SUBSTANȚE NUTRITIVE Fructe uscate recomandate in dieta

19:06, 03.04.2024 - Fructele uscate sunt bogate in substante nutritive si fibre, sunt sarace in calorii, creeaza o senzatie de satietate si alunga foamea. Fructele uscate sunt privite atat ca alimente, cat si ca leacuri pretioase, in special in timpul sezonului rece. The post SUBSTANȚE NUTRITIVE Fructe uscate recomandate…

Care este diferenta dintre varza alba si varza rosie

18:55, 28.03.2024 - Varza alba și varza roșie sunt doua varietați ale aceleiași legume din familia Crucifere. Varza este un aliment consumat pe scara larga și se gasește cu ușurința in piețe și supermarketuri. Diferența dintre varza alba și varza roșie consta in anumiți compuși responsabili pentru nenumarate beneficii…

Cat costa un gyros și o salata in Thassos in martie 2024. Prețurile sunt mai mari decat in Romania

15:56, 08.03.2024 - Ai fost vreodata in martie pe insulele din Grecia? Posibil sa nu, așa ca iți spunem noi cam care este viața in extra sezon, precum și cat costa un gyros și o salata in Thassos in martie 2024. Ca fapt divers, iți putem spune ca, in mod evident, prețurile sunt mai mari decat in Romania. […] The post Cat…

Suplimentele alimentare ingrasa sau nu?

05:30, 04.03.2024 - Suplimentele alimentare sunt produse care conțin substanțe nutritive, cum ar fi vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, plante sau extracte de plante, și care sunt destinate sa completeze alimentația obișnuita. Exista, insa, unele intrebari pe care oamenii le au inainte de a cumpara, cum ar fi daca…


Ce parere ai despre aceasta stire?