Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Să trăiți, să înfloriți!”: Creștinii ortodocși pe stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Vasile

Publicat:
„Să trăiți, să înfloriți!”: Creștinii ortodocși pe stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Vasile

Creștinii ortodocși sarbatoresc astazi Taierea imprejur cea dupa trup a și Mantuitorului nostru și pe cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei - unul dintre cei mai importanți parinți ai .

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol si foto: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile: cați romani isi sarbatoresc onomastica

04:50, 27.04.2024 - Crestinii ortodocși si greco-catolici vor celebra duminica Floriile, informeaza Rador Radio Romania.Crestinii ortodocși si greco-catolici celebreaza duminica Floriile sau intrarea Domnului Iisus Hristos in Ierusalim.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc Buna Vestire: Tradiții și obiceiuri in acesta sarbatoare sfanta

09:55, 07.04.2024 - Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Buna Vestire, cunoscuta in popor și sub numele de Blagoveștenie. Sarbatoarea este marcata de calendarul creștin pe data de 7 aprilie a fiecarui an și este dedicata Maicii Domnului.

Ce sarbatoresc crestinii ortodocsi astazi, 6 aprilie 2024

09:45, 06.04.2024 - Sfantul Eutihie, patriarhul Constantinopolului. Sfantul Eutihie s a nascut in Frigia din parinti crestini. Potrivit Sfintilor Parinti, pe cand Eutihie era copil si se juca cu altii de varsta lui, jocul lor a fost acela de a scrie fiecare pe un zid numele lui, iar alaturi ceea ce vor fi ei in viata.…

Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi pe cuvioasa mucenita Eudochia: Legenda Babei Dochia, tradiții și obiceiuri

10:00, 14.03.2024 - Crestinii ortodocsi de stil vechi o sarbatoresc, astazi, 14 martie, pe cuvioasa mucenita Eudochia. In traditia populara, aceasta zi este asociata si cu legenda Babei Dochia. De numele babei Dochia se leaga numeroase tradiții de primavara, cat și sarbatori populare importante.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:46, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Intimpinarea Domnului: Ce nu trebuie sa faci in ziua de Stretenie

09:31, 15.02.2024 - Creștinii ortodocși pe stil vechi sarbatoresc astazi Intampinarea Domnului, numita in popor și Stretenia. Cu aceasta ocazie, fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare.

Știri Constanta: Arhiepiscopia Tomisului face lamuriri. Divortul nu poate fi transformat intr-o bagatela

13:00, 12.02.2024 - Fata de informatiile difuzate in ultima vreme de mai multe publicatii si posturi media in legatura cu raspunsul Inaltpreasfintitului Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oferit unui ascultator al Radio Dobrogea in data de 7.02.2024 in cadrul emisiunii "Cuvantul Ierarhului", Arhiepiscopia Tomisului…

Sinaxar 01 februarie 2024

11:06, 01.02.2024 - Astazi facem inaintepraznuirea Intampinarii Domnului; Dumnezeului și Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Tot in aceasta zi, pomenirea Sfantului Mucenic TRIFON din Lampsac in Frigia, care a patimit in Siria in timpul imparatului Gordian și care s-a savarșit prin sabie (+ ...


Ce parere ai despre aceasta stire?