Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sa mancam sanatos in Postul Pastelui: Supa de linte cu usturoi

Publicat:

Supa de linte este satioasa, sanatoasa si aromata. Lintea este o importanta sursa de proteine si fibre.
Ingrediente:
500 g linte
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
cimbru
50 g margarina
crutoane
sare
piper
Instructiuni:
Se fierbe 500 g linte in apa, cu o ceapa, o crenguta de cimbru, cativa catei de usturoi si sare. Se scoate apoi zarzavatul, se trece lintea prin sita. Piureul obtinut se pune in zeama in care a fiert. Se pune din nou pe foc impreuna cu margarina. Apoi se serveste cu crutoane. Sursa: Mancaruri de post, .

Topul

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Orez cu fructe de mare

00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie  Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…

Ce este mai sanatos sa mananci: unt sau margarina?

18:30, 08.04.2024 - Untul a fost un aliment de baza timp de secole, cu mult inainte sa apara margarina, la inceputul secolului XX. Dieteticienii afirma ca este dificil de stabilit care dintre ele este mai sanatos.

Zacusca de fasole verde, cea mai sanatoasa rețeta de post

09:46, 08.04.2024 - La rețeta se poate folosi fasole verde sau galbena. Ambele soiuri sunt la fel de delicioase și pot fi gatite in mai multe feluri, precum ciorba, ghiveci, supa sau mancare de fasole cu roșii și usturoi. De asemenea, se poate face și un mix intre cele doua cand le puneți la borcan. Din circa trei kilograme…

Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman

14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…

Cum sa ținem un post sanatos. Nutriționist clujean: „Trebuie sa avem de toate in farfurie"

18:05, 21.03.2024 - Postul Paștelui a inceput de cateva zile și pentru mulți dintre cei care il urmeaza cea mai mare provocare este sa renunțe la consumul de carne. Nutriționiștii vin cu cateva variante alternative sanatoase.

REȚETA DE POST: Painici cu „lapte” vegetal (VIDEO)

21:40, 18.03.2024 - Luni, 18 Martie a inceput Postul Paștelui. Acesta dureaza 48 zile, mai precis, pana in data de 4 Mai. Postul reprezinta abținerea de la anumite alimente, dar și pocaința, spovedania și pregatirea spirituala. Postul Mare reprezinta o perioada de pregatire spirituala, insa, pe langa spovedanie și pregatire…

REȚETA: Friptura de iepure la cuptor cu bere

16:00, 05.03.2024 - Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 caței de usturoi, 1 lingurița turmeric, 1 lingurița curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper dupa gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare: Intr-un bol se pun turmericul, piperul, curry, sare și uleiul, se amesteca totul pana…

Dulceața de ceapa, rețeta cu care ii vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fara egal

09:00, 27.02.2024 - Aceasta rețeta simpla și delicioasa va transforma ceapa obișnuita intr-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alaturi de branzeturi, carne sau chiar pe o simpla felie de paine prajita, relateaza Știri Diaspora.Ingrediente- 1 kg de ceapa roșie sau ceapa galbena, curațata și taiata subțire- 500…


Ce parere ai despre aceasta stire?