Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a descoperit ce genă activează cea mai agresivă formă de cancer mamar

Publicat:

Cercetatorii britanici de la Wellcome Trust Sanger Institute au descoperit care este gena responsabila pentru activarea unei forme agresive de cancer mamar, desoperirea ajutand la producerea unor tratamente care sa combata aceasta boala.

Potrivit dailymail.co.uk, descoperirea oamenilor de stiinta britanici vizeaza cancerul mamar triplu negativ, o maladie greu de tratat, caracterizata prin tumori care cresc si se raspândesc foarte repede. Acest tip de cancer a fost denumit astfel pentru ca nu exprima genele asociate receptorilor estrogeni (ER), receptorilor de progesteron (PR) si…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Cel mai amplu studiu privind efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19 indica mici creșteri ale incidenței unor afecțiuni

14:01, 24.02.2024 - Cel mai mare studiu de pana acum privind vaccinurile impotriva Covid a analizat problemele medicale aparute in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Au fost observate mici creșteri ale problemelor neurologice, de sange și cardiace, informeaza  360medical.ro . Specialiștii spun insa…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

Cercetatorii au forat o carota de gheața din Antarctica și descoperirea i-a alarmat: „Daca va incepe sa se retraga, o va face foarte repede“

16:16, 08.02.2024 - Dovezile dintr-o carota de gheața lunga de peste 600 de metri arata ca stratul de gheața din Antarctica de Vest s-a micșorat brusc și dramatic in urma cu aproximativ 8.000 de ani, potrivit unei noi cercetari.

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

17:00, 05.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…


Ce parere ai despre aceasta stire?