Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rujeola se răspândește în mod alarmant în Europa, avertizează OMS

Publicat:
Rujeola se răspândește în mod alarmant în Europa, avertizează OMS

Numarul cazurilor de rujeola a crescut de peste 30 de ori in Europa in ultimul an, ajungand la peste 30.000 de cazuri in ianuarie-octombrie 2023. Aceasta creștere este ingrijoratoare, mai ales ca se observa o accelerare a tendinței in ultimele luni.

Multe dintre cazurile de rujeola sunt deosebit de grave, fiind raportate aproape 21.000 de internari in spital și 5 decese. Cazurile afecteaza toate grupele de varsta, dar 2 din 5 implica copii cu varste cuprinse intre 1 și 4 ani și 1 din 5 adulți cu varste de 20 de ani și peste, noteaza , potrivit mediafax.

Aceasta recrudescența…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta: Cresc alarmant cazurile de tuse convulsiva. Ce recomanda DSP Bihor?

09:51, 13.04.2024 - Institutul Național de Sanatate Publica – Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile a emis o avertizare cu privire la creșterea brusca a cazurilor de tuse convulsiva in mai multe țari membre EU/EEA.

Șeful forțelor NATO din Europa avertizeaza: Rușii au mai multe trupe in Ucraina decat la inceputul invaziei

12:25, 11.04.2024 - Armata rusa a devenit mai numeroasa de-a lungul perioadei care a trecut de la declanșarea invaziei din Ucraina, in februarie 2022, a declarat, miercuri, generalul Christopher Cavoli, Comandantul Suprem al forțelor Aliate ale NATO din Europa, conform Business Insider.

ALARMANT Cazurile de cancer in Europa inregistreaza o creștere alarmanta

11:00, 03.04.2024 - Aceste date alarmante subliniaza necesitatea unor eforturi urgente pentru prevenirea primara și diagnosticul precoce al cancerului. The post ALARMANT Cazurile de cancer in Europa inregistreaza o creștere alarmanta first appeared on Informatia Zilei .

Rujeola: Copiii mici nevaccinați si femeile insarcinate nevaccinate au cel mai mare risc de complicatii severe

18:40, 01.04.2024 - In legatura cu rujeola, copiii mici nevaccinati si femeile insarcinate nevaccinate prezinta cel mai mare risc de complicatii severe, deoarece aceasta boala reușește sa slabeasca sistemul imunitar, avertizeaza Institutul Național de Sanatate Publica (INSP). Specialiștii INSP reamintește ca rujeola este…

INSP: 850 de cazuri noi de rujeola, in ultima saptamana

19:30, 26.03.2024 - Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a informat miercuri ca, in perioada 1 ianuarie 2023 – 24 martie 2024, s-au confirmat 9.695 de cazuri de rujeola. In ultima saptamana, s-au inregistrat 850 de cazuri noi si doua decese: un barbat, in varsta de 26 de ani, vaccinat antirujeolic (2 doze), cu…

Cazurile de rujeola se inmultesc alarmant de la o saptamana la alta atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor

09:05, 23.03.2024 - Cazurile de rujeola se inmultesc alarmant de la o saptamana la alta atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor The post Cazurile de rujeola se inmultesc alarmant de la o saptamana la alta atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor first appeared on Partener TV .

Alerta in sistemul medical! Romania este in fruntea tarilor din Uniunea Europeana la cazurile de rujeola

09:05, 17.03.2024 - Este din nou alerta in sistemul medical. Potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Sanatate Publica, suntem fruntași in Europa la numarul cazurilor de infecții cu rujeola. Sursa articolului: Alerta in sistemul medical! Romania este in fruntea tarilor din Uniunea Europeana la cazurile de rujeola…


Ce parere ai despre aceasta stire?