Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România și alte țări UE cer ca deciziile de securitate și politică externă să se ia prin majoritate. Senatoarea Șoșoacă susține că excluderea dreptului de veto ar fi un act de trădare

Publicat:

Senatoarea indepedendenta Diana Șoșoaca este de parere ca inițiativa unor țari UE privind excluderea dreptului de veto, in chestiuni de securitate, ar reprezenta un act de tradare. “Renunțarea la dreptul de veto in Consiliul Uniunii Europene reprezinta un act de inalta tradare”, subliniaza senatoarea Șoșoaca. Potrivit acesteia, “Ministerul de Externe a dezvaluit ca Romania s-a alaturat grupului de 9 tari, printre care cele 6 fondatoare ale UE, care cer eliminarea dreptului de veto al statelor membre in chestiunile de securitate si politica externa”. Romania s-a alaturat acelor state din UE care…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Evenimentul „EC2U Student Event” este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași in perioada 15-17 mai 2024 și este dedicat studenților de la cele 8 universitați membre ale Alianței EC2U

10:16, 14.05.2024 - Evenimentul „EC2U Student Event” este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași in perioada 15-17 mai 2024 și este dedicat studenților de la cele 8 universitați membre ale Alianței EC2U, din care UAIC face parte alaturi de universitațile din Coimbra (Portugalia), Jena (Germania), Pavia…

Studiu: In ciuda interdicției, in UE inca se mai vind obiecte din fildeș

03:11, 25.04.2024 - Un studiu realizat de Fondul Internațional pentru Bunastarea Animalelor (IFAW) a constatat ca in Franța, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia și Germania inca se mai vind activ articole fabricate din acest material. Potrivit raportului, majoritatea celor 1.330 de articole din fildeș gasite in…

Romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Schengen, incepand din 31 martie 2024

19:30, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Romania intra in Spațiul Schengen și maritim. Cum vom calatori incepand din 31 martie. Ce trebuie sa facem la aeroport

11:55, 30.03.2024 - Incepand de duminica, 31 martie, romanii care merg in țarile Schengen nu vor mai fi supuși controlului de frontiera la aeroporturi și porturi, a relatat news.ro. Mai exact, vor putea merge direct la porțile de imbarcare, fara verificarea documentelor de calatorie la punctele de control ale Poliției…

Maine intram in era Schengen. Ce se va intampla de fapt

11:35, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in UE la productia de floarea- soarelui

18:30, 29.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea-soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta. A pierdut prima pozitie ocupata in 2022. A fost pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de…

Romania ia un nou imprumut! BEI a aprobat o finanțare de 5,5 miliarde de euro pentru mai multe state

13:06, 22.03.2024 - Consiliul de administratie al Bancii Europene de Investitii (BEI) a aprobat o noua finantare de 5,5 miliarde euro pentru a stimula investitiile in afaceri, pentru a valorifica energia curata, a moderniza scolile, a extinde transportul durabil si a combate incendiile forestiere. Consiliul de Administratie…

Evoluția pieței auto europene: Ce loc ocupa Romania?

12:55, 21.03.2024 - In Europa au fost inmatriculate, in primele doua luni din 2024, peste doua milioane de autoturisme, in creștere cu 10,9% fața de perioada similara din 2023, conform datelor oferite de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Pe fondul acestei creșteri , impulsionate in special de piețe…


Ce parere ai despre aceasta stire?