Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România ar putea deveni principalul furnizor de gaze naturale al Europei, susține un oficial român

Publicat:

, , crede ca Romania ar putea deveni, in 2027, principalul furnizor de gaze naturale din Europa. Acest lucru s-ar putea face prin exploatarile din . „Potențialul acolo este colosal pentru Romania. Inseamna minimum 100 de miliarde de normal metri cubi, pana la, poate, 200 de miliarde. In momentul acesta, Romania are anual nevoie cam de 19-20 de miliarde, normal mc. Deci discutam de asigurarea unei independente din perspectiva asta pentru Romania si chiar pentru o parte a Europei, cu posibilitatea de a face din Romania liderul pietei de productie…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanul și oile. Cifra surprinzatoare care ne plaseaza in topul Europei

17:36, 03.05.2024 - Romania este o țara cunoscuta pentru tradiția sa in creșterea oilor. Potrivit datelor Eurostat, in anul 2019 Romania era a patra țara din Europa și a treia din Uniunea Europeana la populația de ovine. In 2022, in Romania erau 10,4 milioane de ovine, in timp ce in Uniunea Europeana erau in același an…

Turcia și Romania dau o lovitura de proporții in Europa: proiectul gigant care deja se construiește in țara noastra

09:56, 29.04.2024 - Compania turceasca Kalyon Holding a asezat pe pozitii prima bucata de teava din conducta Marea Neagra - Podisor, care va asigura securitatea energetica a Europei. Conducta cu o lungime de 308 kilometri va fi finalizata in 2025, iar gazele care vor trece prin Romania vor ajuta Europa sa reduca dependența…

Burduja: Avem inca o confirmare ca schema de sprijin a consumatorilor de energie din Romania functioneaza. Eurostat confirma ca romanii platesc printre cele mai mici preturi din UE

18:55, 26.04.2024 - Pretul gazelor naturale pentru gospodariile din Romania (0,0563 EUR/kWh) a fost al 3-lea cel mai mic pret din UE si la jumatate fata de pretul mediu inregistrat la nivelul Uniunii (0,1125 EUR/kWh), arata comunicatul de presa al Ministerului Energiei.  „Avem inca o confirmare ca schema de sprijin a consumatorilor…

Burduja: romanii platesc printre cele mai mici prețuri la energie din Uniunea Europeana

17:25, 26.04.2024 - Prețurile platite pentru energia electrica și gazele naturale de catre romani, printre cele mai mici din Uniunea Europeana, susține ministrul Sebastian Burduja. Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile platite pentru energie electrica și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

Romania și Azerbaidjan revitalizeaza un proiect energetic abandonat de ani de zile

18:40, 02.04.2024 - Romania dorește sa investeasca intr-un terminal de regazeificare in Portul Constanța in cadrul unui proiect care reinventeaza celebrul AGRI, mort in faza de proiect in urma cu cațiva ani. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja , a efectuat in aceste zile o vizita in Azerbaidjan unde a avut o serie de…

Bulgaria deschide porțile Schengen pentru ruși: un atac la securitatea Europei

21:01, 17.03.2024 - Bulgaria a luat o decizie ingrijoratoare care amenința sa submineze principiile și valorile spațiului Schengen. De la 1 aprilie, statul european va incepe sa elibereze vize Schengen pentru cetațenii ruși, deschizand astfel calea pentru intrarea necontrolata a acestora in Europa. Aceasta mișcare brusca…

Greenpeace a inceput razboiul cu OMV Petrom și Romgaz pentru Marea Neagra

11:46, 07.02.2024 - Greenpeace acuza autoritațile și companiile OMV Petrom și Romgaz de nereguli in procesul de aprobare a proiectului Neptun Deep. Greenpeace a inițiat o acțiune in justiție impotriva autoritaților și a companiilor OMV Petrom și Romgaz, susținand ca procesul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ)…


Ce parere ai despre aceasta stire?