Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Româncele alocă zilnic 4 ore şi jumătate pentru activităţile casnice

Publicat:

Cauzele acestui decalaj sunt puternic legate de ingrijirea familiei si activitatile casnice, responsabilitate care cade in mare parte in sarcina femeilor, acestea alocand aproximativ 4 ore si jumatate in fiecare zi pentru activitatile casnice, in timp ce barbatii se limiteaza la doua ore.

De asemenea, rata de ocupare a fortei de munca in randul femeilor care au copii este mult mai scazuta decat in cazul femeilor care nu au copii, fenomen ce se reflecta invers in cazul barbatilor, potrivit unui comunicat de presa.
 
Femeile peste 55 de ani, cele mai vulnerabile

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noutate pe piața muncii: orice roman poate angaja legal personal pentru activitațile casnice. Cum putem angaja menajere

06:06, 25.04.2024 - Persoanele fizice vor putea angaja și plati legal personal care desfașoara activitați ocazionale in gospodarie, precum menajerele sau gradinarii. Experții consultați de „Adevarul“ susțin insa ca demersul este sortit eșecului.

Premiera pe piața muncii: prestatorii de servicii pentru activitațile casnice

15:55, 23.04.2024 - Persoanele fizice pot angaja și plati legal personal pentru activitațile casnice, ceea ce constituie o premiera pe piața muncii, anunța Ministerul Muncii și Solidaritații Sociale. Platforma electronica destinata beneficiarilor și prestatorilor de activitați casnice, care introduce un concept nou pe…

Noutate pe piata muncii: persoanele fizice pot angaja si plati legal personal pentru activitatile casnice. Prestatorii beneficiaza de drepturi pe care le au si angajatii

13:55, 23.04.2024 - 23 aprilie 2024 Comunicat de presaNoutate pe piata muncii: persoanele fizice pot angaja si plati legal personal pentru activitatile casnice. Prestatorii beneficiaza de drepturi pe care le au si angajatii Platforma electronica destinata beneficiarilor si prestatorilor de activitati casnice, care introduce…

Accesul la avort in județul Hunedoara: O realitate complicata pentru femeile in cautare de servicii medicale

22:50, 10.03.2024 - In ciuda legislației care garanteaza dreptul la avort in Romania, situația in județul Hunedoara demonstreaza o realitate dificila pentru femeile aflate in cautarea acestui serviciu esențial. Datele furnizate de Asociația Moașelor Independente dezvaluie un peisaj complex, in care accesul la avort…

MUNCA ȘI FEMEILE Cum sta Romania in UE la ponderea femeilor care lucreaza part-time?

20:50, 08.03.2024 - In trimestrul trei din 2023, ponderea angajatilor cu varsta intre 15 si 64 de ani din Uniunea Europeana care lucrau in regim part-time era mai ridicata in cazul femeilor (28%) decat in cazul barbatilor (8%)... The post MUNCA ȘI FEMEILE Cum sta Romania in UE la ponderea femeilor care lucreaza part-time?…

Analiza PwC Romania: Progresul catre egalitatea intre femei și barbați pe piața muncii este prea lent. Decalajul salarial ramane ridicat, de 21,6%

13:20, 08.03.2024 - Romania a facut progrese pentru reducerea inegalitaților intre femei și barbați pe piața muncii, insa decalajul salarial ramane mare, de 21,6% in anul 2023, potrivit analizei "Equal Pay Gender" realizata de PwC Romania pe baza datelor colectate in cadrul sondajului Paywell*. Decalajul este calculat…

Situația de pe piața muncii din Romania, ce profesii sunt solicitate și cum sunt remunerate?

15:00, 26.02.2024 - In contextul economic și social actual al Romaniei, piața muncii parcurge transformari rapide, pentru a se adapta la noile cerințe globale și tehnologice. Ofertele pentru joburi bine platite nu au fost niciodata mai diverse – de la locuri de munca pentru șoferi categoria D și pana la specialiști in…


Ce parere ai despre aceasta stire?