Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rodia, sursa de inspiratie pentru o noua generatie de baterii pentru telefon

Publicat:

Cercetatorii au dispus electrozii dintr-o baterie pe modelul dispunerii semintelor in fructul de rodie.

Oamenii de stiinta de la , in colaborare cu National Accelerator Laboratory, au dezvoltat un nou model de baterie pentru telefon, unul care ar trebui sa prelungeasca durata de viata. Experimentele arata ca o astfel de baterie are o capacitate de reincarcare de pana la 97% chiar dupa 1.000 de incarcari.

Conform cercetatorilor, folosirea anozilor din silicon si dispunerea acestora pe modelul semintelor din fructul de roie, face ca bateria sa fie mai performanta.…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Caz șocant in Spania! Un roman in varsta de 19 ani a fost injunghiat mortal, pentru un telefon, de un adolescent de 16 ani

13:40, 04.05.2024 - Sfarșit tragic pentru un roman in varsta de 19 ani, stabilit in Spania. Tanarul a fost injunghiat mortal de un adolescent cu 3 ani mai mic, pentru un telefon. Oamenii legii l-au arestat pe atacator.

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Amforele descoperite pe o epava romana i-au surprins pe oamenii de știința 

04:25, 26.04.2024 - Prima analiza in profunzime a incarcaturii unei epave romane din secolul al IV-lea, descoperita in largul coastelor insulei Mallorca in 2019, a fost publicata recent in revista Archaeological and Anthropological Sciences. Cercetatorii au adoptat o abordare cuprinzatoare a analizei, folosind analiza…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Semne subtile care indica deficiența de vitamina A și cum sa o corectezi

00:05, 12.03.2024 - Ce este vitamina A?Vitamina A este o vitamina solubila in grasimi, care este prezenta in mod natural in multe alimente. Exista 2 mari surse de vitamina A, și anume:1. Vitamina A preformata (retinol, esteri retinilici)2. Carotenoizii de provitamina A (alfa-carotenul și beta-carotenul), care sunt transformați…


Ce parere ai despre aceasta stire?