Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE| MÂNCĂRURI TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI nelipsite de pe MASA de CRĂCIUN

Publicat:

Publicitate

SARMALE in foi de VARZA ACRA
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc (sau porc si vita in cantitati egale),100 g orez, trei frunze de dafin, doua cepe, doua linguri de untura de porc, 100 g bulion, varza acra, piper, o lingura de sare.
Mod de preparare: carnea tocata se amesteca bine cu orezul spalat, ceapa taiata marunt, piperul, sarea si 100 ml apa. Se impacheteaza compozitia in foi de varza. Se asaza sarmalele intr-o oala tapetata cu foi de varza, in straturi succesive, cu frunzele de dafin printre ele.
Peste ultimul strat se pune apa (cat sa acopere sarmalele), bulion…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretul Nadiei Comaneci pentru cele mai gustoase sarmaluțe. Cu ce sa amesteci carnea tocata, ies extraordinare așa

20:35, 30.04.2024 - Deși mulți o cunosc sub numele de Zeița de la Montreal, Nadia Comaneci este la fel de gospodina ca orice romanca, mai ales acum in perioada sarbatorilor de Paște. Așa ca, este momentul sa aflam care este secretul Nadiei Comaneci pentru cele mai gustoase sarmaluțe. Tot de la ea vei afla și cu ce sa […]…

„Aveți grija la carnea tocata și la bere”. Avertismentul ANPC pentru romani inainte de 1 Mai

10:50, 27.04.2024 - Refuzati produsele din carne tocata pentru care exista indoieli privind calitatea si care nu au inscrisa, pe eticheta, data limita de consum sau daca aceasta este modificata sau depasita, transmite directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, avand…

Pune 5 frunze de dafin in mașina de spalat. Efectul e fabulos, doar așa vei proceda de acum incolo

16:45, 26.04.2024 - Folosita in bucatarie, dar și vedeta unor trucuri pentru ingrjirea casei, aceasta planta aromatica are numeroase utilizari inedite. Afla, din randurile de mai jos, de ce ar trebui sa pui cinci frunze de dafin in mașina de spalat. Vei fi uimit de efect. De ce e bine sa pui cinci frunze de dafin in mașina…

Ce sa pui in sarmalele pentru Paste pentru a fi mai usoare. Nu iti mai incarci organismul astfel, carnea este secretul

18:25, 23.04.2024 - Nu poate exista masa de sarbatori fara acest preparat tradițional delicios, dar combinația cu drob și friptura de miel poate fi destul de grea pentru stomac și intregul aparat digestiv. Afla, din randurile de mai jos, ce sa pui in sarmalele pentru Paste pentru a fi mai usoare. Secretul: carnea. Un truc…

Un preparat gustos si versatil, branza de caju

19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…

Cu ce se leaga carnea tocata pentru chiftele. Bucatarii de top nu uita niciodata de acest ingredient secret

23:10, 26.03.2024 - Chiftelele sunt foarte ușor de preparat, daca se ține cont de sfaturile bucatarilor cu experiența. Ce ingredient se folosește pentru a lega perfect carnea tocata. Indicațiile de care merita sa ții cont pentru a obține un rezultat ca in carțile vestite de bucate. Ingredientul cu care se leaga carnea…

REȚETE ROMANEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al Romaniei: Sarmalele in foi de varza

14:31, 12.02.2024 - Regele Mihai I al Romaniei, ultimul monarh al țarii, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv in preferințele culinare. Informațiile despre mancarurile sale preferate sunt limitate, insa se știe ca avea o afecțiune pentru bucataria tradiționala romaneasca, care se caracterizeaza prin simplitate…

Cate ore rezista carnea de vita tocata in frigider. Atenție la acest detaliu cand o vei consuma

20:00, 05.02.2024 - Este foarte important sa ținem cont de siguranța alimentara și sa respectam regulile in vigoare. Alimentele alterate pot duce la probleme grave de sanatate, motiv pentru care ar trebui sa evitam sa se strice mancarea. La fel trebuie sa facem și cu carnea tocata de vita, care nu poate fi ținuta la rece…


Ce parere ai despre aceasta stire?