Reţete de cozonac de Paşte. Până acum ai făcut greşit cozonacul. Greşeala pe care gospodinele o fac
Publicat:Retete de cozonac de Paste. Ingrediente pentru aluat1 kg faina alba500 ml lapte50 g drojdie1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns2 linguri ulei1 lingurita sare300 g zaharesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camereiRetete de cozonac de Paste. Ingrediente pentru umplutura:8 albusuri batute spuma300 g zahar250 g miez de nuca copt, macinat3 linguri cacaoesenta de romRetete de cozonac de Paste. Mod de preparare:Retete de cozonac de Paste. Pune intr-o cana cu lapte cald trei 3 linguri din faina,…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta prajiturii Durerea. Cum se prepara acest desert
21:21, 08.05.2024 - Ingrediente pentru aluat:200g faina150g unt100g zahar pudra1 ou1 lingurița extract de vanilieIngrediente pentru umplutura:200g nuca macinata100g zahar2 lingurițe ness (cafea solubila)2 oua100ml lapteEsența de vanilieMod de preparare:Aluat:Intr-un castron, amesteca faina și zaharul pudra.Adauga untul…
Pogacele cu cașcaval
09:11, 08.05.2024 - Pogacele sau idei de aperitive pe care poți incerca sa le faci acasa. Mini turte cu umplutura de branza sau cașcaval cu semințe presarate deasupra. Rețeta este foarte ușor de facut, așa ca iata de ce ingrediente ai nevoie.Pogacile sau turtele coapte cu umplutura pot fi servite in orice moment al zilei.…
Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi
09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…
Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști
13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…
Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac
12:36, 29.04.2024 - Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoaștem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce și aromat nu poate fi inlocuit cu ușurința de alt produs de patiserie. Daca și tu alegi sa gatești cozonaci de Paște, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri. Greșeala pe care o fac…
Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac
19:15, 27.04.2024 - Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoaștem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce și aromat nu poate fi inlocuit cu ușurința de alt produs de patiserie. Daca și tu alegi sa gatești cozonaci de Paște, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri. Greșeala pe care o fac…
Rețeta delicioasa de pasca pentru masa de Paște. Este aromata și plina de gust
18:41, 26.04.2024 - IngredientePentru aluat:500 g faina200 ml lapte calduț10 g drojdie uscata100 g zahar2 oua50 g unt topitCoaja rasa de la o lamaie1 lingurița esența de vanilieUn praf de sarePentru umplutura:500 g branza de vaci, bine scursa200 g smantana150 g zahar3 oua100 g stafideCoaja rasa de la o portocala1 lingura…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…