Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețetă de sarmale, într-o carte de bucate veche de sute de ani

Publicat:

Potrivit unui studiu asupra gastronomiei transilvanene realizat de istoricul clujean , cercetarile asupra meniurilor în documentele de arhiva arata ca varza era menționata în permanența, fiind cea mai consumata leguma.

&"Mai exact, varza avea o pondere de 50-60% între toate legumele folosite și reprezenta între 5 și 15% din totalul mâncarurilor. De asemenea, meniurile arata ca varza a fost mâncata mai rar în lunile de vara, în iulie și august, pentru ca în lunile de toamna și iarna consumul sa creasca. Ponderea mai…

Citeste articolul mai departe pe monitorulcj.ro…  

Sursa articol: monitorulcj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta speciala de sarmale a Nadiei Comaneci: „Așa am invațat de la mama!” Cum le prepara și ce secret are

15:56, 03.05.2024 - Nadia Comaneci a dezvaluit care e rețeta ei speciala de sarmale, dar ce și alte bucate tradiționale se regasesc pe masa de Paște. Gimnasta de zece se lauda ca toate sunt inspirate din invațaturile mamei sale.

Rețeta originala de mici, veche de 100 de ani. Ingredientul surpriza care face toata diferența

21:40, 30.04.2024 - Micii sunt unul dintre preparatele pentru care țara noastra este celebra. Deși toata lumea in consuma, puțini sunt cei care știu cum se prepara corect, ca pe vremuri, și ce conțin, de fapt, aceștia. Se folosește un ingredient special, care le da un gust special și face diferența. Cea mai buna rețeta…

Negresa, reteta veche. Asa se facea in anii ’70, ingredientul secret care o facea pufoasa si ii dadea un gust de neuitat

10:25, 22.04.2024 - Negresa dupa rețeta veche a bunicilor! Acest desert este adorat de toata lumea, mai ales ca se prepara rapid și aveți nevoie de doar cateva ingrediente. Totuși, pentru ca negresa sa iasa pufoasa și cu un gust delicios, trebuie sa țineți cont de anumite trucuri pentru prepararea ei. Ingredientul secrete…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Sarmale de post cu varza acra, reteta strabunicii. Se punea un ingredient special care le dadea un gust dulce

14:40, 09.04.2024 - Pentru romani, nu exista masa de sarbatoare fara delicioasele sarmale. Daca iți dorești sa iți incanți familia și musafirii cu o varianta inedita a acestui preparat, merita sa te inspiri dintr-o rețeta veche de sarmale de post cu varza acra, populara pe vremea strabunicilor noștri. Un ingredient special,…

Rețeta de placinte umplute cu varza calita. Preparatul de post pe care il gateau bunicile

10:15, 03.04.2024 - Daca ai ramas in pana de idei și vrei sa te bucuri de un preparat gustos de post, atunci pregatește rețeta de placinte umplute cu varza calita. Este o mancare pe care o gateau bunicile și cu siguranța iți va aduce aminte de copilarie. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Tort Caraiman, reteta veche. Asa e facuta de zeci de ani in cofetariile romanesti. Este un deliciu

12:15, 13.03.2024 - Tortul Caraiman este unul dintre cele mai iubite deserturi, pregatit de zeci de ani. Daca vrei sa surprinzi cu un preparat fin și gustos, acesta este soluția. Iata rețeta veche, originala, pe care o utilizau chiar și bunicile. Are exact gustul copilariei noastre. Cea mai buna rețeta pentru tort Caraiman…

„Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc care a innebunit internetul. Rețeta pas cu pas

09:25, 09.02.2024 - „Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc, care se pregatește dupa o rețeta foarte veche. „Taci și inghite” este denumirea unui preparat tradițional romanesc, fiind vorba despre o rețeta veche, care era preparata in trecut de ciobani. „Celebra și magnifica coptura transilvana, raspandita…


Ce parere ai despre aceasta stire?