Rețeta de cozonac tradițional a lui chef Scărlătescu. Secretul unui cozonac pufos
Publicat:Ingrediente pentru cozonacul lui chef Catalin Scarlatescu 250 g zahar 1 kg faina 450 g lapte 60 g drojdie 5 oua 300 g unt belgian 500 g nuca 150 g ciocolata belgiana 200 g rahat 30 g coaja de lamaie 30 g portocala confiataCum se prepara cozonacul lui Chef ScarlatescuSe amesteca 100 ml de lapte cu drojdia, impreuna cu trei linguri de faina. Compoziția se lasa la crescut pana in momentul in care volumul se va dubla. Apoi, se fierbe laptele și zaharul pana in momentul in care totul devine o compoziție omogena.Se freaca galbenușurile cu sare. Intr-un alt vas se pune…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta de mochi. Desert tradițional japonez. Cum il poți prepara simplu
18:00, 18.04.2024 - Prima atestare a desertului dateaza inca din anul 794. Acest desert era destinat, in principal, luptatorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hranitor care sa le ofere sațietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie și ușor de transportat.In Japonia Antica, mochi…
Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite
10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Hummus cu lipii grecesti
00:30, 08.03.2024 - Ingrediente: HUMMUS: 1 conserva mica de naut fiert 2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 2 linguri de tahini (pasta de susan) 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper macinat sucul de la o jumatate de lamaie Se scurge nautul din conserva, pastrand lichidul. Adaugati intr-un blender ingredientele…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti
17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…
Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri
16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…
Prajitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasa deliciosul desert
14:36, 04.02.2024 - Ingrediente pentru blat:- 6 oua;- 150 grame faina;- 30 grame cacao;- 120 grame zahar;- 30 ml apa;- 10 grame zahar vanilat;- 1 praf de sare.Ingrediente pentru crema:- 400 ml smantana pentru frișca;- 100 ml lapte;- 120 grame ciocolata…