Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reinfectarea cu Covid, puțin probabil să fie una severă. Explicațiile specialiștilor - STUDIU

Publicat:

Cercetatorii din Qatar au comparat 1.304 de persoane cu o a doua infecție SARS-Cov-2 cu 6520 de persoane infectate cu virusul pentru prima data.Șansele de a dezvolta o forma severa au fost cu 88% mai mici pentru persoanele aflate la a doua infecție, se arata intr-un studiu publicat in of Medicine.Spitalizarile la pacienții reinfectați sunt semnificativ mai mici in comparație cu pacienții infectați pentru prima data.„Aproape toate reinfecțiile au fost ușoare, probabil datorita memoriei imune”, a precizat dr. Laith Jamal Abu-Raddad de la .Riscul de imbolnavire…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Efectul stresului financiar asupra sanatații, mai dezastruos decat doliul sau un presiunea unui handicap

05:35, 04.02.2024 - Efectele stresului financiar asupra sanatații unei persoane depașesc limitele simplei bunastari mentale, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) și Kings College din Marea Britanie, informeaza ucl.ac.uk.Acest studiu, care s-a concentrat pe adulții in…


Ce parere ai despre aceasta stire?