Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Recuperarea copiilor după răceală depinde de varietatea bacteriilor din nas

Publicat:

Racelile la copii pot dura mai mult, in functie de bacteriile care "locuiesc" in nasul acestora, arata noi cercetari. Tipurile de bacterii care traiesc in nasurile bebelusilor ar putea oferi indicii privind motivul pentru care unii se recupereaza rapid dupa prima lor raceala sau tuse, in timp ce altii sufera mai mult timp. Studiul sugereaza ca bebelusii care au o larga varietate de bacterii care traiesc in nasul lor, tind sa se recupereze mai repede dupa prima infectie cu virus respirator, comparativ cu cei care au mai putina varietate si mai multe bacterii din familia Moraxellaceae sau Streptococcaceae.…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Croazierele pe Dunare, o atracție estivala care caștiga puncte și in preferințele romanilor

08:15, 20.04.2024 - A devenit tentanta, pentru zeci de mii de turiști occidentali, dar și pentru din ce in ce mai mulți romani, o calatorie pe Dunare la bordul unei nave de croaziera, de la Viena pana in Delta, dar și pe și Canalul Rhin-Main, pana la Basel (Elveția), Strasbourg (Franța) și Amsterdam (Olanda). Revine in…

Ploșnițe in caminele Universitații Transilvania de pe Colina

09:11, 03.04.2024 - Mai multi studenti au reclamat faptul ca sunt ploșnițe in camerele de camin ale Universitații Transilvania. Mai mulți studenți ai Universitatii Transilvania s-au plans si au reclamat aceasta situație administrației campusului de pe Colina Universitații. Ei au precizat ca nu sunt luate masuri concrete,…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?