Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rechini care strălucesc în întuneric, descoperiți pe coasta Noii Zeelande

Publicat:

Oamenii de știința au descoperit ca trei specii de rechini care traiesc la mare adancime langa stralucesc in intuneric, informeaza  BBC . Rechinul zmeu a devenit astfel cea mai mare specie cunoscuta de vertebrate luminoase și exemplarele de acest tip pot atinge 180 de centimetri lungime. Bioluminiscența a mai fost observata și la speciile Rechinul negru cu lanterna și Rechinul lanterna din sud. Cele trei specii erau deja cunoscute cercetatorilor Cele trei specii erau deja cunoscute cercetatorilor, dar este prima data cand fenomenul de bioluminiscența – organisme care emit lumina

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ana Morodan, interviu exclusiv dupa o lunga perioada in care a stat departe de lumina reflectoarelor! Cum reacționeaza la oamenii care o judeca și cat de greu ii este sa fie influencer in 2024 / VIDEO

22:50, 17.04.2024 - Dupa o lunga perioada in care n-a mai aparut in fața camerelor de filmat și in lumina reflectoarelor, reporterii Spynews.ro au stat de vorba cu Ana Morodan care ne-a povestit despre ce inseamna pentru ea sa fie influencer, dar și ce sacrificii face pentru cariera. Totodata, ne-a spus și cum reacționeaza…

Banii cheltuiți pentru uciderea unui mic mamifer care a invadat Noua Zeelanda au provocat revolta: „Ce au folosit? Rachete?”

07:05, 15.04.2024 - In ultimul sfert de secol, un colț indepartat din sud-vestul Noii Zeelande a oferit un sanctuar fara pradatori pentru speciile amenințate cu dispariția, inclusiv pentru singurul papagal din lume care nu poate zbura și pentru o șoparla care nu se gasește nicaieri altundeva pe Pamant, scrie CNN.

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

O orca solitara a fost filmata vanand și ucigand un rechin Marele Alb, dupa un atac „uimitor”. VIDEO

12:10, 03.03.2024 - Oamenii de știința au spus ca atacul este „fara precedent” și el a aratat abilitațile excepționale de pradator ale balenelor ucigașe, scrie BBC.Doua orci fusesera filmate anterior in largul coastei Africii de Sud, unde au fost observate inainte de a colabora pentru a vana și ucide rechini, inclusiv…

Romania, pe primul loc din UE la cresterea lucrarilor de constructii

08:55, 27.02.2024 - Romania e și pe primul loc! Lucrarile de constructii au inregistrat o crestere modesta in Uniunea Europeana si in zona euro, in luna decembrie 2023, comparativ cu noiembrie 2023, insa Romania a fost de departe tara cu cel mai puternic avans pe acest segment, atat de la o luna la alta, cat si in ritm…

Clujenii nu mai suporta „jungla” de cabluri aeriene din oraș: „Am ajuns sa nu pot intra in propria curte de cabluri”

13:55, 10.02.2024 - Cablurile operatorilor de telecomunicații creeaza in continuare o imagine dezolanta in Cluj-Napoca. Oamenii au ajuns sa se planga de faptul ca nu mai pot intra in propria curte din cauza acestora. Un clujean care locuiește in cartierul Gruia spune ca a incercat sa vorbeasca cu companiile de telefonie…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?