Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Război sau pace? Cât de real e riscul unei confruntări între SUA și China, care ar inflama o întreagă lume

Publicat:

SUA și China iși disputa intaietatea la nivel global, intr-o rivalitate care, spun tot mai multe voci, ar putea degenera. „Adevarul” a consultat doi experți de talie mondiala, și , care vad oarecum diferit perspectiva unui razboi intre cele doua super-puteri.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Razboi in Ucraina, ziua 814. General NATO: Rusia nu are capacitatea de a infrange defensiva ucraineana in Harkov

09:05, 17.05.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 814. China pledeaza pentru convocarea la timp a unei conferinte internationale de pace recunoscuta atat de Rusia, cat si de Ucraina, cu participarea egala a tuturor partilor si discutii corecte asupra tuturor optiunilor.

Sarea poate crește riscul de cancer cu 40%. Descoperire șocanta

08:31, 10.05.2024 -   Nutriționiștii de la Centrul pentru Sanatate Publica de la Universitatea din Viena au descoperit ca persoanele din Marea Britanie care adaugau sare la majoritatea meselor lor aveau cu 41% mai multe șanse de a dezvolta cancer la stomac decat cele care foloseau acest produs cu moderație, scrie dailymail.co.uk.Studii…

Izbucneste un nou razboi? Miscarea facuta de China care ingrijoreaza specialistii din intreaga lume. Ce se pune la cale

12:51, 02.05.2024 - Omenirea se teme ca un alt razboi ar putea izbucni la noi in țara, iar China alimenteaza din plin aceste presupuneri. O mișcare recenta i-a pus pe ganduri pe specialiștii din lumea intreaga, care deja se gandesc ca statul ar putea da o lovitura puternica. China se pregatește de razboi? China a facut…

Tensiuni la un nivel fara precedent intre SUA și China: la Casa Alba se fac planuri de razboi

07:15, 12.04.2024 - Intr-un avertisment destinat clar Beijingului, presedintele american, Joe Biden, s-a angajat joi, in cursul unui summit fara precedent cu liderii japonez si filipinez, sa apere Filipinele in cazul unui "atac" in Marea Chinei de Sud, scrie AFP, informeaza Agerpres.

Un fost șef al NATO spune ca Alianța ar trebui sa accepte noi membri din Asia. China: „O mașina de razboi ambulanta”

11:46, 09.04.2024 - NATO ar trebui sa ia in considerare extinderea numarului de membri pentru a include națiuni din Asia-Pacific precum Japonia și Noua Zeelanda, a spus un fost comandant șef al forțelor aliate din Europa.

Bomba lui Macron. Cat de real este riscul unui razboi NATO-Rusia

06:20, 29.02.2024 - Intrebarea este pe buzele tuturor, dupa ultimele declarații ale președintelui francez Emmanuel Macron. De ce a ieșit președintele Franței la rampa cu asemenea amenințari și ce ascund acestea, explica, pentru „Adevarul“, mai mulți experți in securitate.

Pentru ce se pregatește China: razboi, revolte sociale sau o noua pandemie? Companiile iși infiinteaza propriile armate de voluntari

11:05, 21.02.2024 - Companiile chineze iși inființeza propriile armate de voluntari, lucru care nu s-a mai intamplat din anii 1970. Cel puțin 16 firme chineze importante, inclusiv un gigant din domeniul produselor lactate, au inființat astfel de armate in ultimul an, relateaza CNN.

China acuza SUA ca a dat ”unda verde continuarii macelului” din Fașia Gaza. „Crește riscul unui razboi mai amplu”

08:10, 21.02.2024 - China critica dur SUA pentru ca s-a folosit de dreptul de veto la o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care cerea o incetare... The post China acuza SUA ca a dat ”unda verde continuarii macelului” din Fașia Gaza. „Crește riscul unui razboi mai amplu” appeared first on Special Arad · ultimele…


Ce parere ai despre aceasta stire?