Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rafila, semnal de alarmă privind consumul de ANTIBIOTICE, în România: Suntem de mulţi ani pe primele locuri! Ce spune despre circulaţia bacteriilor multirezistente

Publicat:

Rafila a subliniat, totodata, ca infectiile asociate asistentei medicale provocate de bacteriile multirezistente pun vietile in pericol.„Romania este de multi ani pe primele locuri in ceea ce priveste consumul de antibiotice si circulatia bacteriilor multirezistente. Tarile care consuma rational, as spune, antibiotice, se elibereaza mai greu in farmacii, se dau intotdeauna numai antibioticile de prima intentie, cu foarte mare dificultate se accepta inlocuirea unui antibiotic decat cand exista evidente clinice foarte clare. Lucrul asta trebuie tinut sub control pentru ca noi suntem pe primele locuri…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Romania, a treia țara din Europa ca pondere a populației care nu lucreaza, deși e in varsta de munca. Suntem dupa italieni și greci

07:41, 26.04.2024 - In 2023, rata de supracalificare in Romania era de circa 16% (fața de media UE de 22%), arata datele Eurostat, care considera ca un angajat e supracalificat daca are studii superioare nivelului de calificare cerut de locul de munca. Femeile romance au o rata de supracalificare ușor mai mare decat barbații,…

Pe ce se duc banii Romaniei. Aparatul bugetar, pe locul 4 in Europa. Cati angajati lucreaza la stat

17:35, 01.04.2024 - Romania se poate „lauda” cu un aparat bugetar impresionant. Suntem pe locul 4 in Europa din acest punct de vedere. Tara noastra este depasita doar de trei țari considerate „paradis fiscal”: Cipru, Malta și Irlanda. Romania, cheltuieli uriase cu bugetarii Franța, cu o cultura sindicala istorica, sau…

CE publica bilanturile pentru sase tari, intre care Romania

07:00, 26.03.2024 - Comisia a publicat luni sase bilanturi aprofundate, pentru Romania, Cipru, Tarile de Jos, Slovacia, Spania si Suedia. Raportul privind mecanismul de alerta identifica statele membre cu privire la care ar trebui realizate bilanturi aprofundate pentru a se evalua daca statele respective se confrunta cu…

UE cere o și mai mare reducere a consumurilor de energie

15:10, 05.03.2024 - Ministrii Energiei din UE au convenit luni prelungirea, pana in martie 2025, a masurilor de reducere in mod voluntar a consumului de gaze, potrivit unui comunicat trimis presei. Tarile blocului comunitar au stabilit in 2022 un obiectiv voluntar care prevede reducerea consumului lor de gaze cu cel putin…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…

Romania a dat o lovitura uriașa in Europa și devine marele jucator in regiune

11:20, 27.02.2024 - Cel mai recent studiu realizat de Aurora Energy Research evidențiaza atractivitatea proiectelor pur comerciale de surse regenerabile de energie pentru anii urmatori la cele doua categorii principale de energie „verde”, in contextul unei analize comparative efectuate pentru piețele din Grecia și Romania.…

Harta riscurilor de țara in 2024 – evaluarea riscului de neplata in principalele economii

10:55, 07.02.2024 - Realizata de Allianz Trade, lider global in asigurarile de credit comercial și managementul creditelor, analiza riscului de țara ofera perspective cuprinzatoare atat asupra mediului economic, politic și de afaceri, cat și asupra factorilor de sustenabilitate care influențeaza riscul de neplata pentru…

Untul de musca, un nou aliment inventat de producatori in cautarea disperata de „inovație culinara” și „sustenabilitate”

20:30, 30.01.2024 - Decenii la rand, pe fondul cresterii exponentiale a populatiei si a resurselor tot mai limitate, omenirea a fost macinata de intrebarea “Ce vor manca oamenii viitorului?”. Autorii de romane stiintifico-fantastice și-au imaginat ca in lipsa resurselor oamenii se vor indreapta spre pseudo-mancaruri ciudate.…


Ce parere ai despre aceasta stire?