Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Răceală sau alergie? Cum faci diferenţa între cele două tipuri de tuse

Publicat:

Exista cateva diferente notabile si alti factorii care fac deosebirea intre tusea cauzata de raceala si cea cauzata de alergie.
Raceala sau alergie: Ce se intampla cand tusesti?

Tusea este un reflex care ajuta la protejearea plamanilor de iritatii sau de substante periculoase, printre acestea numarandu-se alergeni, virusi, bacterii si fum. Tusea ajuta, de asemenea, la curatarea mucusului produs de raceala, alergii sau alte boli precum gripa.
Care este diferenta dintre raceala si alergie?

Raceala si alergia au multe simptome asemanatoare precum tusea, curgere a nasului…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cum sa scapi de stresul de la locul de munca și de dependența de vicii: 5 idei practice și utile

10:15, 02.05.2024 - Inevitabil, la locul de munca apar și momente stresante, acestea fiind principalele motive pentru care oamenii recurg la vicii. Cu toate acestea, gestionarea eficienta a stresului nu numai ca imbunatațește sanatatea mintala și fizica, dar poate crește și productivitatea. In acest articol, vom explora…

Horoscop 18 august 2024 – Nu luați in nume personal raceala pe care o simțiți in jurul vostru

06:00, 18.04.2024 - BERBEC Nu va blocați in sentimentele ce v-au cauzat pierdere, daca va indreptați spre proiecte noi, veți putea recaștiga stabilitatea. O prietenie te va ajuta sa gasești calmul emoțional de care ai nevoie atat de mult.   TAUR Nu luați in nume personal raceala pe care o simțiți in jurul vostru. Calmul…

Alergie sau raceala? Cum faci diferenta corect intre cele doua in perioada de primavara

11:10, 03.04.2024 -  Alergie:- iti curge nasul, iar secretia este subtire, apoasa, transparenta;- respiri greu, iti simti fata congestionata, te mananca nasul, urechile, ochii si in gat;- nu ai febra sau dureri musculare;- simptomele persita cat timp esti expus la alergeni, uneori insa chiar si dupa ce acestia au fost…

Alergie sau raceala? Cum faci diferenta corect intre cele doua in perioada de primavara

11:00, 03.04.2024 -  Alergie:- iti curge nasul, iar secretia este subtire, apoasa, transparenta;- respiri greu, iti simti fata congestionata, te mananca nasul, urechile, ochii si in gat;- nu ai febra sau dureri musculare;- simptomele persita cat timp esti expus la alergeni, uneori insa chiar si dupa ce acestia au fost…

VIDEO: Gestionate corect, alergiile și astmul nu trebuie sa ne sperie, afirma dr. Ariana Rus, medic alergolog

13:11, 21.03.2024 - Predispoziția de a face reacții alergice este innascuta. Daca un copil nu are niciun parinte alergic, riscul sau de a face alergii este de 15%. Daca are un parinte alergic, riscul ajunge la 40%, iar daca ambii parinți sunt alergici riscul crește spre 80 – 100% – a explicat dr. Ariana Rus. Apoi intervin…

3 tipuri de fațete dentare și cand sunt recomandate

15:46, 15.03.2024 - Fațetele dentare sunt lucrari protetice adesea descrise ca niște foițe subțiri, de culoarea dinților, care se aplica pe suprafața acestora cu scopul de a le imbunatați estetica. Cu ajutorul lor, probleme precum dinții ciobiți, rupți, decolorați sau mai mici decat media pot deveni o simpla amintire intr-un…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Ce este anizometropia și cum se poate corecta?

16:10, 28.02.2024 - Anizotropia este o condiție medicala in care intre cei doi ochi exista o asimetrie de refracție. Diferența este de una sau mai multe dioptrii. Diagnosticata și tratata in primii ani de viața, afecțiunea nu iși mai poate pune amprenta asupra dezvoltarii vizuale și a funcției binoculare la copii. La varsta…


Ce parere ai despre aceasta stire?