Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Punct de cotitură în știință: Prima clonare cu succes a unei maimuţe rhesus. Cercetătorii spun că este pasul preliminar clonării umane

Publicat:
Punct de cotitură în știință: Prima clonare cu succes a unei maimuţe rhesus. Cercetătorii spun că este pasul preliminar clonării umane

Primatele sunt deosebit de dificil de clonat, iar cercetatorii s-au confruntat cu ani intregi de esecuri inainte sa reuseasca in acest demers.Ei spera ca noua tehnica a lor, care foloseste placenta, va duce la crearea unor maimute rhesus identice in scopuri de cercetare medicala.Dupa ce oaia Dolly a fost clonata prin tehnica transferului nuclear de celule somatice (SCNT) in 1996, peste 20 de mamifere diferite au fost create gratie acestui procedeu: caini, pisici, porci si bovine.Insa abia dupa 20 de ani oamenii de stiinta au reusit sa cloneze primele primate. Doi macaci crabivori, identici din…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Incident șocant in Buzau: O fetița de șapte ani a fost desfigurata de cinci caini care au atacat-o in mijlocul zilei pe strada

14:15, 14.04.2024 - Incidentul ingrozitor s-a petrecut ziua in amiaza mare, sub ochii fetiței, care o urmarea de la distanța. Femeia și cațiva localnici care au vazut și ei ingroziți ce se intampla au reușit sa o salveze pe fata. Aceasta a fost internata intr-un spital din capitala unde va primi ingrijirile necesare.Fetița…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Frunza artificiala, invenția care poate converti energia solara

17:11, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Descoperire istorica! Dateaza din Epoca de Gheața

21:25, 13.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Kiel, Germania, au descoperit in Marea Baltica un zid despre care se crede ca ar avea o vechime de aproximativ 11.000 de ani, noteaza Euronews. Acesta dateaza din ultima epoca glaciara și are o lungime de aproape un kilometru. La acea vreme, zidul se afla probabil…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

12:00, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…

Comasarea se mai tiriie

05:50, 13.02.2024 - Operațiunea de acaparare a puterii pe termen lung de catre doua partide umflate și rapace sub denumuirea de „comasare a alegerilor” a inceput sa patineze și sa scirțiie din toate puterile. In teorie, planul de a turna beton peste democrație in numele stabilitații pentru un deceniu suna destul de simplu:…

Ingrijorare. Un tip de cancer face ravagii

07:50, 31.01.2024 - Rata mortalitatii prin cancer colorectal in randul oamenilor cu varste cuprinse intre 25 si 49 de ani din Uniunea Europeana si Regatul Unit este in crestere, arata studiu publicat recent de Universitatea din Milano (Italia), citat de DPA. Una dintre cauzele cresterii numarului de decese asociate cancerului…


Ce parere ai despre aceasta stire?