Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pterozaurii i-ar putea inspira pe ingineri să proiecteze drone mai eficiente (studiu)

Publicat:

Informatiile despre pterozauri, reptile zburatoare care au trait in urma cu peste 200 de milioane de ani, ar putea ajuta la proiectarea unor drone mai eficiente, conform unei analize, publicata in Trends in Ecology and Evolution si citata miercuri de .

Paleontologii britanici care studiaza fosile ale celor mai mari animale care au zburat vreodata considera ca pterozaurii ar putea fi solutia problemelor de zbor ale dronelor, precum stabilitatea in aer si capacitatea de auto-lansare.

"Sunt o multime de lucruri cu adevarat interesante in datele de la fosile,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiceiul care aduce oamenii 'mai aproape de pensie': Doar doua nopți nedormite te pot imbatrani cu 4 ani (studiu)

10:45, 05.04.2024 - Un studiu recent a demonstrat ca lipsa de somn te poate face sa te simți semnificativ mai batran decat ești in realitate. Este nevoie doar de cateva nopți nedormite pentru a adauga patru ani la varsta pe care o percepi, spun specialiștii.

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

STUDIU. Copiii ucraineni refugiați: triști și cu dor de casa

18:45, 20.03.2024 - Copiii din Ucraina, care au fugit din calea razboiului, sunt mult mai triști decat copiii refugiați din alte țari. De asemenea, majoritatea copiilor și a tinerilor ucraineni spera și doresc sa se intoarca acasa. Un studiu al Organizației Salvați Copiii a explorat efectele dislocarii asupra minorilor…

Ministerul Educatiei, anunt de ultim moment despre procedura de distributie aleatorie a anteprescolarilor/ prescolarilor/elevilor in formatiunile de studiu

14:06, 13.03.2024 - Procedura de distributie aleatorie a anteprescolarilor prescolarilor elevilor in formatiunile de studiu, in cazul unitatilor de invatamant unde se constituie cel putin doua formatiuni de studiu la grupele clasele de inceput de nivel: grupa mica, clasa pregatitoare, clasa a V a, clasa a IX a din acelasi…

Anuntul public al Primariei Constanta: Depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru parcarea supraetajata din zona Dacia

10:25, 07.03.2024 - Municipiul Constanta anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: "Elaborare documentatie tehnico economica Studiu de Fezabilitate in vederea edificarii de parcari publice supraetajate in municipiul Constanta", amplasat in municipiul Constanta,…

Sorin Susanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

18:06, 05.03.2024 - Sorin Susanu, comisar șef suspendat al Cmisariatului Regional pentru  Protecția Consumatorului, a venit la Culisele Zilei cu Sebastian Dan.  A vorbit despre lupta pe care o are cu sistemul de partid din interiorul ANPC, dar și despre abuzurile care se fac in timpul controalelor. A confirmat știrea publicata…

Cel mai amplu studiu privind vaccinurile impotriva Covid a descoperit legaturi cu boli grave

20:45, 25.02.2024 - Vaccinurile Covid au crescut incidența unor afecțiuni, a demonstrat cel mai mare studiu de pana acum privind efectele adverse. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace, neurologice si sanguine au fost cele mai intalnite in cazurile de reactii adverse.…

Studiu: Lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer

19:25, 10.02.2024 - Un studiu arata ca lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer, in ciuda expunerii zilnice la radiații de peste șase ori limita de siguranța pentru om, pe intreg parcursul vieții, potrivit biziday.ro. Acest lucru ar putea reprezenta…


Ce parere ai despre aceasta stire?