Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Proiect de reformare a CNSP: pierde atribuții, iar Consiliul de Programare Economică se redenumește (DOCUMENT)

Publicat:

​Înainte sa fie demis, Guvernul a transmis la și Social (CES) un proiect prin care Comisia Naționala de Strategie și Prognoza ar urma sa piarda din atribuțiile primite în timpul PSD. Mai mult, pare ca se lasa deschisa o portița pentru drenarea de bani publici.

Vezi proiectul
Se dorește, conform notei de fundamentare, asigurarea independenței instituției în ceea ce privește realizarea prognozelor. Totuși, aceasta va funcționa în subordinea al Guvernului.
Proiectul mai prevede eliminarea dispozițiilor care se refera…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Cutia neagra” pentru mașini devine obligatorie, in Romania. Ce este și cum se folosește EDR

13:45, 23.04.2024 - Autoritațile europene au decis ca, din vara acestui an, „cutia neagra” pentru mașini sa fie montata obligatoriu pe toate mașinile noi. Iata ce este EDR și cum va fi folosit acest dispozitiv. Pentru a analiza mai ușor cum s-a produs un eveniment rutier, Comisia Europeana a decis sa introduca un nou tip…

INS: Productia de carbune a scazut cu 8,7% - Importurile s-au redus cu 48%

16:05, 01.04.2024 - Productia de carbune net a Romaniei a totalizat, in prima luna a acestui an, 165.700 tone echivalent petrol, fiind cu 8,7% mai mica (minus 15.700 tep) fata de cea din ianuarie 2023, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS). Importurile de carbune net au fost in ianuarie…

Productia de titei a Romaniei a scazut cu 4,7%, in ianuarie 2024; importurile s-au redus cu 6,3% (INS)

11:21, 31.03.2024 - Romania a produs, in ianuarie 2024, o cantitate de titei de 231.700 tone echivalent petrol (tep), cu 11.300 tep mai mica (-4,7%) fata de cea din perioada similara a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS). Importurile de titei s-au ridicat in prima luna…

Guvern: Agentia pentru Monitorizarea si Evaluarea Performantelor Intreprinderilor Publice a devenit operationala. E un pas important pentru imbunatatirea performantelor companiilor de stat

18:55, 06.03.2024 - „Intr-o piata unde competitia dicteaza castigatorii, performanta este o conditie indispensabila pentru succes. Trebuie sa intelegem foarte clar situatia in care ne aflam si pe baza datelor, indicilor de performanta si viziunii sa actionam pentru a schimba realitatea companiilor de stat. Agentia pentru…

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov, in discuții cu ambasadoarea Germaniei la Chișinau

12:55, 06.03.2024 - Viceprim-ministra pentru Integrare Europeana, Cristina Gherasimov, a avut o intrevedere cu Margret Uebber, ambasadoarea Germaniei in Republica Moldova. Oficialii au discutat despre progresul Republicii Moldova in implementarea ultimelor trei recomandari ale Comisiei Europene și despre prioritațile Guvernului…

Ursula von der Leyen propune ca profiturile activelor rusesti inghetate sa fie folosite pentru armata ucraineana

16:55, 28.02.2024 - „Este timpul sa incepem o discutie despre utilizarea profiturilor exceptionale din activele rusesti inghetate pentru a achizitiona in comun echipamente militare pentru Ucraina”, a declarat ea in Parlamentul European, intr-un discurs in care a indemnat UE sa faca mai mult in domeniul politicii de aparare.…

Marcel Ciolacu, vești foarte bune pentru fermieri: "Toate masurile convenite se duc pana la capat! Astazi am aprobat"

15:55, 08.02.2024 - “Continuam sa adoptam solutiile convenite cu fermierii luna trecuta, aprobam astazi Creditul fermierului, oferind acces mai facil agricultorilor la finantari vitale. Alocam aproape 165 de milioane de euro si acoperim partea cea mai importanta a dobanzii la creditele bancare. Practic, suportam rata dobanzii…

Marcel Ciolacu, vești foarte bune pentru fermieri: "Toate masurile convenite se duc pana la capat! Astazi am aprobat"

13:05, 08.02.2024 - “Continuam sa adoptam solutiile convenite cu fermierii luna trecuta, aprobam astazi Creditul fermierului, oferind acces mai facil agricultorilor la finantari vitale. Alocam aproape 165 de milioane de euro si acoperim partea cea mai importanta a dobanzii la creditele bancare. Practic, suportam rata dobanzii…


Ce parere ai despre aceasta stire?