Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primul vaccin anti-Covid pe bază de celule T, sub forma unui plasture

Publicat:

O companie din Oxfordshire va incepe in curand studiul clinic pentru un vaccin anti-Covid de a doua generatie, administrat sub forma unui plasture. Vaccinul foloseste celule T pentru a ucide celulele deja infectate, Acesta ar putea sa ofere imunitate pe o perioada mai indelungata decat serurile actuale, relateaza . In timp ce anticorpii produsi de actualele vaccinuri anti-Covid se leaga de virus si il opresc din a infecta celulele, celulele T gasesc si distrug celulele infectate. Si vaccinurile dezvoltate deja de Pfizer/ BioNTech si AstraZeneca/ produc un raspuns…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sanofi renunta la vaccinul sau anti-COVID-19

01:20, 14.05.2024 - Dupa compania britanica AstraZeneca, a venit randul grupului Sanofi sa renunte la vaccinul sau anti-COVID-19. Producatorul francez va comercializa de acum inainte serul produs de concurentul sau american Novavax, pe care va incerca, de asemenea, sa il combine cu vaccinurile sale antigripale, informeaza…

AstraZeneca retrage vaccinurile impotriva Covid-19

09:50, 08.05.2024 - AstraZeneca a anunat c a demarat retragerea la nivel mondial a vaccinului su împotriva Covid19. Compania farmaceutic a adugat de asemenea c va proceda la retragerea autorizaiilor de punere pe pia a Vaxzevria în Europa.Comunicatul oficial vine dup recunoaterea în instan la Londra &ici...

AstraZeneca retrage vaccinul sau impotriva COVID-19 la nivel mondial. Care este motivul

09:30, 08.05.2024 - Decizia de retragere la nivel global a serului anti-COVID-19 Vaxzevria, produs de AstraZeneca, a fost luata de compania farmaceutica anglo-suedeza din cauza existenței unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, relateaza agenția Reuters, citata de News.ro.In același timp, compania a decis…

GlaxoSmithKline da in judecata Pfizer si BioNTech pentru tehnologia vaccinului Covid-19

07:55, 26.04.2024 - GSK a spus in proces ca vaccinurile Comirnaty ale Pfizer si BioNTech incalca drepturile de brevet ale companiei asupra inovatiilor de vaccin ARNm dezvoltate ”cu mai mult de un deceniu inainte” de izbucnirea pandemiei de COVID-19. Un purtator de cuvant al Pfizer a declarat ca compania este ”increzatoare…

Batalia dintre Pfizer și Moderna privind vaccinurile anti-Covid incepe la Londra

15:01, 23.04.2024 - Pfizer și partenerul sau german BioNTech au cerut unei instanțe de la Londra sa revoce brevetele pe care rivalii de la Moderna l-au obținut pentru tehnologia cheie in dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid, batalia juridica incepand marți in capitala britanica, relateaza Reuters.

Jaful secolului din bugetul Romaniei - 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID, distruse. Inca 3 milioane sunt in depozite

23:05, 01.04.2024 - Ministrul Alexandru Rafila anunta, luni seara, ca circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse sau urmeaza sa fie distruse in perioada urmatoare, iar 3 milioane de doze mai sunt in depozite. In ceea ce priveste procesul intentat de Pfizer pentru vaccinurile pe care Romania a refuzat…

Actualitate medicala/ BioNTech spera sa ­lanseze un prim medicament ­anticancer in 2026

00:20, 25.03.2024 - Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare impotriva COVID-19, a precizat recent ca isi propune comercializarea unui prim medicament impotriva cancerului in 2026, in principal gratie tehnologiei ARN mesager (ARNm), informeaza AFP, preluata de Agerpres. „Compania…

BioNTech spera sa lanseze in 2026 primul sau medicament anticancer, bazat pe tehnologia ARN mesager și „adaptat fiecarui pacient”

21:25, 20.03.2024 - Compania farmaceutica germana BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare impotriva COVID-19, a anunțat miercuri, 20 martie, ca isi propune comercializarea unui prim medicament impotriva cancerului in 2026, in principal gratie aceleiași tehnologii bazate pe ARN mesager (ARNm), scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?