Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primești MESAJUL „TU EȘTI ÎN VIDEOCLIP?”? Iată ce trebuie să (nu) faci!

Publicat:

Directoratul Național de vine cu precizari pe fondul numeroaselor atacuri cu link-uri malițioase care se propaga prin intermediul mesajelor de pe rețelele de socializare. „Vorbim despre o campanie de transmitere a unor astfel de mesaje-capcana cu textul ‘seamana cu tine’, ‘apari in acest video’ sau ‘tu ești in videoclip’. Mesajele primite de utilizatorii romani sunt in romana sau engleza și conțin de regula un link malițios, pe care expeditorul pretinde a fi un video sau o poza in care apare persoana careia i-a transmis mesajul. Este doar o metoda de a starni curiozitatea…

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldebuzau.ro…  

Sursa articol: jurnaluldebuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate in domeniul energiei

14:50, 16.04.2024 - Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește sa se inființeze, in Romania, un Centru de Operațiuni de Securitate in domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat aceasta propunere dupa ce a asistat la un exercițiu de securitate cibernetica la care au participat specialiști din Ministerul Energiei,…

Avertizare DNSC: tentativa de frauda electronica in care este folosit numele unui comerciant online

15:35, 15.03.2024 - Nou avertisment al specialiștilor in securitate cibernetica de la DNSC: atenție la mesajele de tip „Ați caștigat!”, venite din partea unui comerciant online. Directoratul Național de Securitate Cibernetica spune ca hoții trimit un mesaj de felicitare prin care suntem informați ca am caștigat un premiu,…

O metoda de inșelatorie ia avant in Romania! Ce este ,,SMishing” și cum poate fi evitat

13:00, 22.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a explicat cum funcționeaza o metoda de frauda digitala care a devenit foarte populara in Romania. Este vorba "SMishing", o prin care infractorii cibernetici va pot fura datele personale sau banii. Mesajele primite de la instituții bancare…

Tentative de frauda cibernetica prin mesaje ce par a fi de la banci sau companii din diverse domenii

11:36, 21.02.2024 - Eveniment Tentative de frauda cibernetica prin mesaje ce par a fi de la banci sau companii din diverse domenii februarie 21, 2024 11:34 Directoratul Național pentru Securitate Cibernetica (DNSC) atrage atenția asupra altor tipuri de tentativa de frauda cibernetica. “Mesajele primite de la instituții…

Atenție! Atacatorii cibernetici se pot folosi de mesaje care par de la firme de curierat sau shopping online pentru a frauda

00:00, 09.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a transmis un nou avertisment cu privire la fraude cunoscute ca “SMishing”, pe care le pot derula atacatorii cibernetici, folosindu-se de mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online. ”Mesajele de la curieri…

Nou avertisment al specialistilor in securitate cibernetica: 'Mesajele de la curieri sau site-uri de online shopping sunt ceva obisnuit'

21:46, 08.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a transmis, joi, un nou avertisment cu privire la fraude cunoscute ca “SMishing”, pe care le pot derula atacatorii cibernetici, folosindu-se de mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online, relateaza News.ro.”Mesajele…

Atac cibernetic masiv al hackerilor asupra site-ului DNSC

12:26, 31.01.2024 - Ministrul digitalizarii, Bogdan Ivan, a declarat miercuri, 31 ianuarie, dupa ședința de Guvern, ca noaptea precedenta s-a inregistrat un atac cibernetic de amploare asupra site-ului Directoratului National de Securitate Cibernetica (DNSC), la trei zile dupa atacul de la Camera Deputaților.El a menționat…

Noi informații dupa atacul cibernetic de la Camera Deputaților. 316 fisiere au fost copiate și s-au furat 300 MB, nu 250 de GB, spune ministrul digitalizarii

10:46, 31.01.2024 - Ministrul digitalizarii, Bogdan Ivan, a declarat miercuri, 31 ianuarie, dupa ședința de Guvern, ca, din informațiile recente pe care le are, hackerii au copiat 316 fișiere, cele mai importante fiind fișierele care conțin actele de identitate ale parlamentarilor. Vreau sa va dau cateva date foarte recente…


Ce parere ai despre aceasta stire?