Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prima terapie genică pentru copii a fost aprobată în Europa

Publicat:

Se numeste Strimvelis si este primul tratament din lume de terapie genica pentru copii care a fost acceptat de , scrie descopera.ro.

Strimvelis trateaza imunodeficienta severa combinata (ADA-SCID) ce este o afectiune rara, care poate fi fatala intr-un interval foarte scurt de timp pentru cei afectati.

Boala lasa nou-nascutii aproape fara nicio aparare impotriva virusilor si bacteriilor si este strans legata de boala SCID X sau boala "baiatului din sfera". Boala a fost numita asa din cauza unui pacient tanar din SUA, care a trait in interiorul unui scut protector…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

S-a deschis Litoralul Vestului – unul dintre cele mai spectaculoase locuri de agrement din Europa TARIFE pentru 2024

11:30, 02.05.2024 - S-a deschis Litoralul Vestului – unul dintre cele mai spectaculoase locuri de agrement din Europa. Strandul Neptun din Arad este situat in spatiul incadrat de bucla Muresului, pe o suprafata de peste 20 de hectare de verdeata. Este al doilea strand ca marime din Europa situat langa o apa curgatoare.…

1 din 4 adulți din Romania sufera de o forma de alergie, iar 1 din 3 copii sufera de rinita alergica. Imunoterapia cu alergen este singura terapie viabila

16:40, 06.04.2024 - In plin sezon al alergiilor de primavara, Societatea Romana de Alergologie și Imunologie Clinica (SRAIC) aduce in discuție importanța accesului la tratamente cu un grad ridicat de eficiența deoarece povara generata de bolile alergice la nivel mondial a crescut in ultimele decenii din cauza factorilor…

Restaurarea Vilei Golescu din Campulung, admirata de toata Europa

11:10, 20.03.2024 - Restaurata de Fundația Pro Patrimonio in perioada 2003-2007, Vila Golescu de la Campulung Muscel-Argeș a devenit un exemplu european de salvare a moștenirii culturale prin diverse modalitați, de la evenimente muzicale și literare, pana la rezidențe pentru scriitori. Citește și: Copii cu dizabilitați,…

'Boala papagalului' se raspandește la om in Europa. Cum se manifesta infecția care poate provoca pneumonie sau endocardita

09:50, 07.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a avertizat intr-un buletin lansat marți asupra creșterii cazurilor de psitacoza in Europa, scrie Rai News, citat de Rador Radio Romania. Austria, Danemarca, Germania, Suedia și Olanda au raportat in cursul anului 2023 și in primele luni ale anului 2024 cazuri…

Vești de la Bruxelles pentru Romania: Buget dublu și perioada prelungita pentru ajutorul de stat privind cogenerarea de inalta eficiența a energiei

15:25, 06.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat prelungirea și modificarea schemei de ajutor de stat a Romaniei pentru sprijinirea cogenerarii de inalta eficiența a energiei electrice și termice. Schema inițiala urma sa expire la 30 iunie 2024. Pe langa prelungirea perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat, Romania…

STUDIU: Elevii romani de clasa a opta au incredere mai mare in institutiile europene decat in cele nationale

09:20, 23.02.2024 - Un studiu realizat la nivel international privind implicarea civica a elevilor de clasa a opta, cercetare care a inclus si Romania, arata ca elevii romani au mai mare incredere in institutiile europene decat in cele nationale. Raportul dat publicitatii in urma studiului arata ca 69%, dintre elevii romani…

Țara europeana care a inregistrat cea mai mare scadere a natalitații din 1941. Cum sunt incurajați tinerii sa-și intemeieze familii

22:05, 21.02.2024 -  Astfel, in 2023 s-au nascut doar 322.075 de copii, la o populatie spaniola de 48.6 milioane. Rata natalitatii de anul trecut a fost cu 2% mai mica decat in 2022. In ultimii 10 ani rata natalitatii in Spania s-a prabusit cu 25%. Acest declin a impins Spania pe penultimul loc in Europa in ceea ce priveste…

Ministrul Agriculturii anunța derogarile cerute de fermieri: Daca propunerea Romaniei era acceptata in iulie, fermierii din Europa nu mai erau azi in strada

06:50, 05.02.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat ca el crede ca saptamana viitoare Comisia Europeana va lua o decizie privind derogarea de la GAEC 7 si 8, care se refera la rotatia culturilor si la faptul ca 4% din teren sa fie parloaga. El a precizat ca daca s-ar fi luat aceasta masura in vara, atunci…


Ce parere ai despre aceasta stire?