Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premieră mondială: Un telefon mobil a fost reîncărcat cu urină

Publicat:

Telefonul mobil poate fi reincarcat cu ajutorul urinei, afirma o echipa de cercetatori britanici care spun ca au reusit de curand aceasta premiera mondiala, noua tehnologie bazandu-se pe baterii cu combustibili microbieni, informeaza zf.ro cu referire la AFP. 

Oamenii de stiinta spun ca au produs suficient de multa electricitate pentru a trimite SMS-uri, sa navigheze pe internet si chiar sa efectueze un scurt apel telefonic. Studiul lor a aparut marti in revista .

Ei spera sa dezvolte noua tehnologie, care se bazeaza pe baterii cu combustibili microbieni,…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Spectacol de flamenco in premiera mondiala și stand-up muzical la Opera Aperta 2024

11:06, 29.05.2024 - Opera Aperta revine cu o a 8-a ediție surprinzatoare. Intre 25 și 30 iunie, festivalul aduce, la Cluj, premiera mondiala a versiunii reinterpretate a spectacolului Carmen, semnata de Barcelona Flamenco Ballet.

FOTO Premiera mondiala: Primul satelit din lemn, construit in Japonia, va fi lansat in aceasta toamna

09:45, 29.05.2024 - Primul satelit din lume care este construit din lemn urmeaza sa fie lansat la bordul unei rachete a companiei SpaceX in luna septembrie, au anuntat oamenii de stiinta japonezi care au realizat aceasta premiera mondiala, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Trei kilometri pana la capatul lumii a avut premiera mondiala la Cannes 77

11:15, 18.05.2024 - Regizorul Emanuel Parvu și echipa filmului „Trei kilometri pana la capatul lumii” au fost prezenți pe covorul roșu a celei de-a 77-a ediții a Festivalului International de Film de la Cannes.

Bancile chineze refuza tranzacții cu cele rusești

13:55, 03.05.2024 - Bancile chineze refuza tranzacții cu cele rusești. Se intampla acest lucru dupa ce Statele Unite au amenințat ca ar putea impune sancțiuni sistemului bancar din China, țara pe care o acuza ca alimenteaza efortul de razboi al Moscovei. Situația ii afecteaza, in special, pe micii exportatori și fluxurile…

Cum comunica peștii intre ei. „Oceanele sunt pline de sunete”

15:45, 20.04.2024 - De la zgomote misterioase de clicuri intr-un acvariu de laborator, la zumzaituri și cantece de pești broasca, oamenii de știința descopera minunea comunicarii subacvatice, transmite  BBC , citatde G4Media . Atunci cand va gandiți la modul in care peștii comunica intre ei, s-ar putea sa va imaginați…

Un restaurant italian le ofera o sticla de vin gratis clientilor care renunta la telefoane in timpul mesei

08:50, 16.04.2024 - Un restaurant italian le ofera o sticla de vin gratis clientilor care renunta la telefoanele mobile in timpul mesei, transmite The Guardian . Proprietarul restaurantului Al Condominio, Angelo Lella, deschis in luna martie in Verona a declarat ca scopul este de a incuraja clientii sa discute intre ei…

Un restaurant din Verona ofera sticle de vin gratuite clienților care renunța la telefoane mobile in timpul mesei

07:45, 16.04.2024 - Un restaurant italian ofera o sticla de vin gratuit clienților care renunța la telefoanele mobile in timpul mesei, scrie The Guardian. Angelo Lella, proprietarul restaurantului Al Condominio, deschis in luna martie in orașul Verona, a declarat ca scopul este de a incuraja clienții sa discute intre ei…

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.


Ce parere ai despre aceasta stire?