Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pravila de la Govora, primul cod de legi pentru popor. Lipsa de respect, pedepsită cu moartea

Publicat:

Primul cod de legi bisericesti si civile din , in limba romana, a fost tiparit la Govora, in judetul Valcea, in 1640. Este prima carte de acte juridice care cuprinde pedepse atat pentru incalcarea traditiei, obiceiurilor si datinilor, cat si a legilor crestinesti. Iubitorii de istorie pot vedea astazi pravila la de Istorie a Romaniei si in alte sase locuri din tara.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pocal de argint aurit apartinand breslei minerilor din Transilvania si Tara Barsei, achizitionat de Muzeul National de Istorie a Romaniei

08:10, 24.04.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei a achizitionat un pocal de argint aurit apartinand breslei minerilor din Transilvania si Tara Barsei, datat in 1567, a anuntat, marti, ministrul Culturii, Raluca Turcan . „Inca o veste buna pentru patrimoniul cultural al tarii noastre: Muzeul National de Istorie…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Domnitorul Matei Basarab, comemorat la Arnota, la 370 de ani de la moartea sa

23:50, 09.04.2024 - Directia pentru Cultura Valcea a dat startul evenimentelor dedicate domnitorului muntean Matei Basarab, de la a carui moarte s-au implinit marti 370 de ani, printr-o ceremonie restransa la Manastirea Arnota din Costesti, locul unde este inmormantat voievodul de al carui nume se leaga, printre multe…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea atelierelor educationale din cadrul proiectului Traditie in lut – In siajul artistilor ceramisti

14:10, 06.04.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei si partenerii sai anunta demararea atelierelor educationale din cadrul proiectului "Traditie in lut ndash; In siajul artistilor ceramisti". Astfel, un prim atelier, cu titlul "Incursiune in arta ceramicii romanesti" va fi organizat de catre Muzeul National de Istorie…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Deschiderea expozitiei Revendicand pamantul", la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:45, 05.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta deschiderea expozitiei "Revendicand pamantul, realizata in cadrul proiectului cultural "Traditie in lut in siajul artistilor ceramisti, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.Vernisajul va avea loc joi, 7 martie 2024, incepand cu ora 13.00,…

Cercetari Numismatice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:15, 04.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul pentru a descoperi materiale din domeniile numismaticii antice, medievale si moderne, precum si medalii, ordine si decoratii, piese de sigilografie moderna si filatelie.Volumul editat de Cabinetul Numismatic al Muzeului National de Istorie a Romaniei…

„Povestea scrierii și a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie – la Muzeul Național al Bucovinei, ediția 2024

17:45, 05.02.2024 - In perioada 26 februarie – 1 martie 2024, Muzeul Național al Bucovinei deruleaza proiectul de educație muzeala „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie. Activitațile se vor desfașura la Muzeul de Istorie, de luni pana vineri, intre orele 10 – 13. Programul de educație…


Ce parere ai despre aceasta stire?