Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea uneia dintre cele mai frumoase clădiri din lume. Palatul Culturii din Iași, reconstruit de trei ori în 200 de ani

Publicat:

Intr-un clasament recent al unei agenții de turism despre cele mai frumoase cladiri din lume care ar trebui vazute pe timp de noapte, Palatul Culturii din Iași ocupa locul al treilea, devansand Palatul Versailles. Povestea cladirii este, de asemenea, fascinanta. Ridicata pe ruinele Curții Domnești construite de prințul Alexandru Moruzi in 1804, cladirea-simbol a Iașiului este considerata de arhitecți unul dintre cele mai frumoase și impozante palate romanești. Redeschis in 2016, dupa mai bine de zece ani de renovari, Palatul Culturii a atras sute de mii de vizitatori anual. Opera de-o viața a…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iași: Targ al Meșterilor Populari, pe Esplanada Palatul Culturii

17:35, 14.05.2024 - Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi organizeaza in perioada 17 – 19 mai 2024, pe Esplanada Palatului Culturii din Iași, Targul Mesterilor Populari, eveniment derulat in parteneriat cu Primaria Municipiului Iași și Asociația „ART – Meșteșugurile Prutului”.…

Iași: Expoziția „Leonardo Da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”

15:55, 14.05.2024 - Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași va gazdui, in perioada 16 mai – 31 iulie 2024, expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”, ce va  putea fi vizitata la Palatul Culturii – Muzeul Etnografic al Moldovei. Vernisajul va avea loc joi, 16 mai 2024, ora 12.00. In cadrul acestei…

Coroana reginei Maria, expusa timp de o luna la Iași. Valoreaza 25 de milioane de euro. „A fost bijuteria cea mai stralucitoare din evantaiul manifestarilor destinate incoronarii”

13:05, 10.05.2024 - Unul dintre cele mai importante obiecte din patrimoniul Romaniei este expus incepand din 9 mai, timp de o luna, la Palatul Braunstein din Iași. Este vorba despre coroana din aur masiv „inaugurata” de regina Maria cu ocazia incoronarii din octombrie 1922. Libertatea a discutat cu istoricul ieșean Claudiu…

„Oua incondeiate” pe Esplanada Palatului Culturii din Iași (20 – 21 aprilie)

16:00, 11.04.2024 - Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi și Asociația „ART – Meșteșugurile Prutului” Iași, invita publicul la manifestarea interactiva „Oua incondeiate. Expozitie. Atelier. Vanzare”, desfașurata in zilele de 20…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Deschiderea expozitiei Philip de Laszlo: Master of Elegance, la Gainsborough’s House Museum

17:40, 23.03.2024 - Bratara reginei Maria, din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei, expusa in cadrul expozitiei "Philip de Laacute;szloacute;: Master of Elegance", la Gainsborough 39;s House Museum, Anglia. Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta deschiderea expozitiei "Philip de Laacute;szloacute;: Master…

IAȘI: Evenimentul de lansare a aplicației MuzeAR

11:50, 26.02.2024 - Centric_XR_MuseumAppLaunch_RollUp_2024 Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași in calitate de beneficiar al proiectului „Palatul Culturii AR”, implementat de Asociația Toți Pentru Unul, impreuna cu Centric It Solutions (partener inovație) și BCR (in calitate de sponsor oficial), anunța organizarea…

Tatal ei a scris istorie in lumea fotbalului, dar ea nu vrea sa epateze! Fiica lui Gica Popescu se descurca de minune și de una singura. Cat de natural se poarta Maria atunci cand nu știe ca este filmata / PAPARAZZI

22:50, 16.02.2024 - Daca tatal ei este, de ani buni, in lumea mondena, datorita carierei de succes, fiica lui Gica Popescu nu vrea deloc sa iasa in evidența, din contra. Maria se comporta ca un om de rand și se descurca de minune și singura. Cum a fost surprinsa de curand.

Ministerului Culturii: Opera "Alexandru Lapușneanu" iși așteapta rindul

04:50, 14.02.2024 - Operele maestrului Gheorghe Mustea, "Alexandru Lapușneanu" și "Ștefan cel Mare" iși așteapta rindul pentru a bucura publicul. Ministerul Culturii a raspuns unei solicitari Noi.md in privința posibilitații susținerii financiare a acestor spectacole. Ultima data opera «Alexandru Lapușneanu» scrisa de…


Ce parere ai despre aceasta stire?