Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Potrivit unui studiu, zaţul de cafea poate contribui la producţia de ­beton cu 30% mai rezistent

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea RMIT din Australia au descoperit ca zatul de cafea poate fi folosit pentru productia de beton mai rezistent, a transmis recent agentia Xinhua, citata de Agerpres. O echipa de cercetatori de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii RMIT din Melbourne a dezvoltat o tehnica pentru a produce beton cu 30% mai rezistent, transformand zatul de cafea in „biochar” – bio-carbune vegetal – printr-un proces cu consum redus de energie, fara oxigen, la 350 de grade Celsius, potrivit unui comunicat emis miercuri de institutia de invatamant superior. Publicata in Journal

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cursuri susținute de profesori de la Universitatea „Angel Kanchev”, Ruse, Bulgaria la Facultatea de Inginerie a Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacau

20:35, 26.04.2024 - In perioada 24 – 26 aprilie 2024, Facultatea de Inginerie din cadrul Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacau a gazduit o delegatie de la Universitatea „Angel Kanchev”, Ruse, Bulgaria. Delegația a fost formata din Prof. dr. ing. Dr.h.c. Nikoly Mihailov , Prof. dr. ing. Boris Ivanov Evstatiev, Prof.…

Al doilea Centru de Transfer Tehnologic din Oltenia, acreditat la Targu Jiu

13:30, 18.04.2024 - Importanta realizare, atat pentru Universitatea „Constantin Brancuși” din Targu Jiu, cat și pentru județul Gorj și Regiunea Sud Vest Oltenia. A fost acreditat „Centrul de Transfer Tehnologic CTT-UCB”, constituit in cadrul Universitații „Constantin Brancuși”, din Targu Jiu. Este cel de-al doilea Centru…

UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI Controverse la Facultatea de Jurnalism: O ancheta interna dezvaluie acuzații grave impotriva unui cadru didactic

11:30, 23.03.2024 - Comisia de Etica a Universitații din București constata, intr-un punct de vedere publicat miercuri pe site-ul universitații, incalcarea Codului de etica al UB in ceea ce privește faptele de abuz de putere .... The post UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI Controverse la Facultatea de Jurnalism: O ancheta interna…

Tudorel Toader, din nou in atenție. Este acuzat de campanie murdara pentru șefia Universitații 'Cuza'

10:05, 18.03.2024 - Astazi, Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași organizeaza al doilea tur al alegerilor pentru funcția de rector. Dupa primul tur ce a avut loc in 12 martie, actualul rector Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, s-a plasat pe locul doi, cu 191 de voturi. Acesta a fost depașit de profesorul Liviu…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?