Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poluarea ucide peste 4 milioane de oameni pe an. Stattistică îngrijorătoare la nivel global

Publicat:

Studiul releva ca 92 % dintre locuitorii planetei traiesc in zone unde aerul este nociv pentru sanatate. China și India, cu 1,1 milioane de decese premature in 2015, au fost țarile cele mai afectate de contaminarea atmosferica. Cele doua țari insumeaza peste jumatate din decesele din intreaga lume.

In timp ce China a reușit sa stabilizeze in ultimii ani efectele poluarii asupra populației, in India cifra deceselor a crescut din 1990 cu aproape 50 %, noteaza studiul.

In afara de aceste doua țari, aerul contaminat a fost un flagel și pentru Asia de Sud-Est, și…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Rapele uriașe care inghit cartiere intregi amenința tot mai multe orașe. Un fenomen global agravat de schimbarile climatice

07:05, 25.04.2024 - O strada aglomerata din Buriticupu, un oraș din nord-estul Braziliei, a ajuns acum o prapastie larga cu o adancime de 80 de metri – o cladire de 20 de etaje ar incapea in ea. Canioanele formate in urma eroziunii solului avanseaza cu o viteza ingrijoratoare și distrug mii de case din America Latina și…

Thailanda: Peste zece milioane de persoane afectate de poluarea aerului in 2023

09:40, 11.03.2024 - Peste zece milioane de thailandezi au avut nevoie de tratament medical din cauza problemelor de sanatate legate de poluare in 2023, a indicat o agentie guvernamentala, solicitand mai multe masuri din partea autoritatilor, informeaza AFP, transmite AGERPRES . „Conform datelor Ministerului Sanatatii,…

BMW anunța o investiție majora in Romania, la Cluj-Napoca: e vorba de mii de angajați

07:20, 05.03.2024 - BMW anunța prima sa investiție majora in Romania. Se asociaza cu japonezii de la NTT Data pentru a deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare IT, despre care spune ca va angaja mii de oameni, in urmatorii trei ani.Potrivit comunicatului oficial al celor doua companii, asocierea lor pentru investiția…

Sondaj EUROCHAMBRES: Tensiunile geopolitice raman principalul motiv de ingrijorare pentru mediul de afaceri internațional, in 2024

07:16, 05.03.2024 - Sondajul se bazeaza pe raspunsurile organizațiilor de reprezentare a mediului de afaceri din state ale caror economii insumeaza aproximativ 70% din totalul Produsului Intern Brut (PIB) global. Pentru al doilea an consecutiv, instabilitatea cauzata de tensiunile geopolitice continua sa cantareasca cel…

Raport: Cererea globala de petrol va creste cu 1,9 milioane de barili pe zi in acest an

07:56, 01.03.2024 - In observatiile impartasite cu delegatii la un briefing al Wood Mac de miercuri, in timpul conferintei Energy Institute de la Londra, vicepresedintele companiei pentru cercetarea petrolului, Alan Gelder, a anticipat, ca majoritatea celorlalti analisti, ca cea mai mare parte a acestei cresteri va veni…

Prețul, prima condiție in alegerea mașinii. Motoarele pe combustie interna revin pe creștere

15:25, 25.02.2024 - Prețul domina deciziile de achiziție a mașinilor in piețele dezvoltate, cum ar fi Germania (55%), Japonia (58%) și Statele Unite (59%), conform studiului Deloitte 2024 Global Automotive Consumer Study. In contrast, calitatea produsului primeaza pentru consumatorii din India (65%) și Asia de Sud-Est…

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Nu mai cascați gura la scandalurile politice din Romania. Fiți un pic atenți la criza din Marea Roșie”

09:30, 17.02.2024 - Criza generata de conflictul din Marea Roșie afecteaza toate rutele navale care aduc spre Europa materii prime, materiale și produse finite din „fabricile lumii” – China, India, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Tailanda, Filipine și alte țari asiatice – și, intr-o mai mica masura, petrol și combustibili…

Dragoș Damian: Nu mai cascați gura la scandalurile politice din Romania. Fiți un pic atenți la criza din Marea Roșie

08:15, 17.02.2024 - Criza și conflictul din Marea Roșie afecteaza toate rutele navale care aduc spre Europa materii prime, materiale și produse finite din „fabricile lumii” – China, India, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Filipine și alte țari asiatice – și, intr-o mai mica masura, petrol și combustibili din Țarile…


Ce parere ai despre aceasta stire?