Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poluarea atmosferica, unul din principalii factori de risc pentru AVC (studiu)

Publicat:

Poluarea atmosferica a devenit unul din principalii factori de risc in accidentele vasculare cerebrale (AVC), indeosebi in tarile in curs de dezvoltare, se arata intr-un studiu aparut vineri in revista si preluat de AFP. “Am fost surprinsi sa descoperim ca o proportie extrem de ridicata a accidentelor vasculare cerebrale la nivel global poate fi atribuita poluarii atmosferice, indeosebi in tarile in curs de dezvoltare”, afirma profesorul Valery L. Feigin de la Universitatea de Tehnologie din Auckland (Australia), care a condus studiul. Cercetarea desfasurata in 188 de tari…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

Cercetatorii chinezi au reusit sa obtina starea cuantica Hall folosind fotoni

12:50, 10.05.2024 - Cercetatori de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din China (USTC) de la Hefei, provincia Anhui, au reusit sa obtina starea fractionala cuantica anormala Hall folosind fotoni, o borna ce a fost atinsa anterior doar folosindu-se electroni si in anumite conditii, conform unui studiu ce a fost publicat…

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Video: Experiența de neuitat pentru un grup de studenți de la Universitatea „Valahia” Targoviște: O zi in penitenciar…departe de tehnologie

09:21, 29.03.2024 - Joi, 28 martie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalitații, in colaborare cu Penitenciarul Gaești, au organizat o activitate interactiva intitulata “O zi in penitenciar …departe de tehnologie…”, dedicata tinerilor pentru prevenirea consumului de substanțe interzise.…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Experții HKUST au dezvoltat diagnosticarea Alzheimer

17:55, 21.02.2024 - O echipa de cercetare internaționala condusa de Universitatea de Știința și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a inregistrat o noua performanța in diagnosticarea și managementul bolii Alzheimer (AD). Echipa condusa de Nancy Ip, rector și profesor de știința vieții la HKUST, directorul Centrului pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?