Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poluarea a atins un nivel record în 2016. Specialiștii avertizează în privința „unei creșteri periculoase a temperaturii” de pe Terra

Publicat:

Poluarea a atins un nivel record in 2016. Organizația Meteorologica Mondiala (OMM) trage un semnal de alarma privind concentrația de dioxid de carbon (CO2) din atmosfera, considerata responsabila pentru fenomenul de incalzire globala, relateaza AFP. „Ultima data cand Terra a cunoscut o concentrație de CO2 comparabila s-a intamplat cu 3 milioane-5 milioane de ani in urma: temperatura era cu 2-3 grade Celsius mai ridicata și nivelul marii era mai mare cu 10-20 de metri in raport cu nivelul actual”, din cauza topirii calotelor glaciare, a reamintit OMM, o agenție din cadrul ONU, in buletinul anual…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Schimbarile climatice, „cea mai probabila” cauza pentru inundațiile din Oman si Emiratele Arabe Unite

22:26, 25.04.2024 - Schimbarile climatice reprezinta explicatia „cea mai probabila" pentru ploile puternice care s-au abatut saptamana trecuta asupra Emiratelor Arabe Unite si a Omanului, arata cercetatorii din reteaua World Weather Attribution (WWA) intr-un studiu publicat, joi, informeaza AFP, citata de Agerpres.Studiul…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Atena, sufocata de praf si nisip din Sahara, „un amestec extrem de toxic. Oamenii, sfatuiți sa evite „deplasarile inutile”

23:00, 28.03.2024 - Atenienii se sufoca in norii de praf gros aduși din Sahara, impreuna cu vremea neobișnuita de calda, au avertizat joi meteorologii și medicii, potrivit News.ro. „O furtuna tipica de nisip cu o raza de acțiune de 200 de kilometri (aproximativ 120 de mile) transporta intre 20 și 30 de milioane de tone…

Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente. Ce e de facut

14:00, 20.03.2024 - Comisia Europeana in Romania a anunțat, zilele trecute, ca Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente, lucru care inseamna ingrijorare in randul oficialilor europeni. Pe langa reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, autoritațile europene spun ca trebuie sa ne pregatim pentru…

Europa nu este pregatita sa faca fața efectelor schimbarilor climatice care vor provoca pagube catastrofale, arata primul raport privind situația din UE. Care sunt „punctele fierbinți” de pe harta blocului comunitar

21:05, 11.03.2024 - Acționați acum sau schimbarile climatice vor provoca pagube catastrofale in Europa, ii avertizeaza oamenii de știința pe liderii europeni in primul raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) privind riscurile climatice cu care se confrunta blocul comunitar, relateaza publicația Politico, care prezinta…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

SUA au trecut prin cea mai calduroasa iarna din istoria masuratorilor meteorologice. Efectele, vazute la Marile Lacuri

11:35, 09.03.2024 - Statele Unite ale Americii au trecut prin cea mai calda iarna din istoria masuratorilor meteorologice, avand o temperatura medie de 3,1 grade Celsius, a anuntat vineri Administratia Nationala pentru Oceane si Atmosfera (NOAA), citata de Agerpres. Aceasta "caldura persistenta" a provocat o "scadere continua…


Ce parere ai despre aceasta stire?