Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Plante eficiente in tratarea depresiei

Publicat:

Narcisele si ghioceii ar putea trata depresia, spun cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, care sustin ca anumiti compusi extrasi din aceste flori au capacitatea de a trece de bariera hematoencelafica, mecanism de protectie al creierului.


Oamenii de stiinta au descoperit ca anumiti compusi extrasi din speciile de ghiocei si narcise din Africa de Sud pot trece de bariera hematoencelafica ce protejeaza creierul de infectii. , aceasta bariera reprezinta o problema majora pentru medicii care trateaza bolile cerebrale si chiar depresia.


"Am…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Robert Negoița: 'Am cumparat plante exotice sa le vada oamenii care nu pot ajunge in zone tropicale'

13:41, 18.04.2024 - Potrivit unei investigații publicate de Buletin de București, in septembrie și octombrie 2023, compania municipala Algorithm Construcții S3 a achiziționat plante exotice in valoare de peste 300.000 de euro din Turcia și Grecia. Cu toate acestea, o specialista consultata a avertizat ca majoritatea acestor…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Albul, a patra culoare de la semafoare. Motivul pentru care expertii americani vor sa le schimbe

08:50, 18.03.2024 - Toți șoferii știu culorile semafoarelor și ce reprezinta fiecare dintre acestea. Ei bine, cercetatorii propun o a patra culoare, albul. Cu ce ar ajuta traficul culoarea alb la semafor, aflați in randurile urmatoare. Ce ar reprezenta culoarea alb la semafor Oamenii de știința de la Universitatea de Stat…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Oamenii de știința au gasit la Cernobil animale care nu au fost afectate de radiații

03:06, 08.03.2024 - Un nou studiu a aratat ca genomul nematozilor nu a fost afectat de radiații. Derin Chaglar și Patrick Ortiz de la Universitatea din New York, Timothy Musso de la Universitatea din Carolina de Sud și Igor Cijevski de la Intreprinderea Specializata de Stat "Ecocenter" din Ucraina au efectuat o vizita…

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…

VIDEO | Balena ucigașa uimește oamenii de știința: ucide și consuma ficatul unui rechin in mai puțin de 2 minute

03:05, 03.03.2024 - O balena ucigașa solitara, sau orca, a fost filmata in timp ce vana și ucide un mare rechin alb intr-un atac "uimitor". Oamenii de știința au declarat ca a fost un atac "fara precedent" și a aratat abilitațile excepționale de pradator ale orcilor, scrie BBC. Doua orci, in special in largul coastei…


Ce parere ai despre aceasta stire?