Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pitagora, demascat. Teorema care-i poartă numele nu-i aparține. Profesorii de matematică sunt șocați

Publicat:

Faptul ca teorema care ne spune care este relația matematica intre laturile unui triunghi dreptunghic n-a fost formulata de Pitagora a fost dovedit de o serie de tablițe babiloniene datate cu mai mult de un mileniu inainte, potrivit IFL Science .Una dintre ele a fost realizata in jurul anului 1770 i.Hr. iar a doua este plasata undeva intre anii 1800–1600 i.Hr."Concluzia este inevitabila. Babilonienii cunoșteau relația dintre lungimea diagonalei unui patrat și latura lui: d=radacina patrata a lui 2", scrie matematicianul intr-o lucrare pe aceasta tema. „Acesta a fost probabil primul…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, pe podium la Concursul de matematica „Pitagora”. Ce rezultate au avut

20:35, 09.04.2024 - Elevi ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, pe podium la Concursul de matematica „Pitagora”. Ce rezultate au avut Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia au fost din nou pe podium la Concursul interjudețean de matematica „Pitagora”, compețiție care s-a desfașurat recent la Școala…

Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, rezultate excepționale la concursul Interjudețean de matematica „Pitagora”

19:15, 09.04.2024 - Un numar de șapte elevi de la Școala Gimnaziala „Avram Iancu” Alba Iulia au reușit sa se faca remarcați cu rezultate impresioante la concursul Interjudețean de matematica „Pitagora”. Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia au fost din nou pe podium la Concursul interjudețean de matematica…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…

Concursul național de matematica Matemaniada, la a doua ediție

23:31, 06.02.2024 - Centrul educațional Matemanie+ da startul inscrierilor la cea de-a doua ediție a concursului național de matematica Matemaniada   Incepand din acest an, concursul este aprobat de Ministerul Educației prin O.M.E. 3469/2024; Inscrierea și participarea sunt gratuite; Profesorii pot inscrie…

Romania educata, in ”era” corecturii digitalizate. Au pus carul inaintea boilor?

10:30, 05.02.2024 - Romania educata e in fața unui nou experiment. Este primul an in care profesorii de gimnaziu vor face corectare digitalizata. Anul trecut, metoda s-a aplicat la sesiunea de toamna a Bacalaureatului.  Pandemia a adus o privire reticenta privind corectura digitala. S-au  cumparat laptopuri,  calculatoare,…

Examenele și corectura digitalizata. Au pus carul inaintea boilor?

10:25, 05.02.2024 - Romania educata e in fața unui nou experiment. Este primul an in care profesorii de gimnaziu vor face corectare digitalizata. Anul trecut, metoda s-a aplicat la sesiunea de toamna a Bacalaureatului.  Pandemia a adus o privire reticenta privind corectura digitala. S-au  cumparat laptopuri,  calculatoare,…

Simulare Evaluare Naționala 2024. Elevii de clasa a VIII-a susțin astazi proba la Limba romana. Lucrarile, scanate in clasa și corectate digital

08:10, 05.02.2024 - Simularea la Evaluare Naționala 2024 incepe luni, 5 februarie, cu proba de limba și literatura romana. O noutate in acest an: lucrarile vor fi scanate in clasa și ulterior corectate pe o platforma digitala. Rezultatele vor fi comunicate in 23 februarie.Conform procedurii, accesul elevilor in sali este…

Omul care traiește de 70 de ani intr-un plaman de oțel s-a lansat pe TikTok

16:51, 02.02.2024 - In 1952, pe cand avea doar șase ani, Paul s-a imbolnavit de poliomielita și a ramas cu sechele musculare grave, din cauza carora n-a mai putut respira. Problema nu erau plamanii, ci paralizia mușchilor diafragmei, potrivit IFL Science . Singura sa șansa de supraviețuire a fost un așa-numit plaman de…


Ce parere ai despre aceasta stire?