Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pesticidele şi capriciile vremii scad producţia de miere

Publicat:

Albine ametite, dezorientate, care isi pierd echilibrul, tremura sau sunt incapabile sa zboare, roiuri agresive care ataca oameni si animale – iata o realitate a zilelor noastre.

Mortalitatea albinelor este o problema care le da batai de cap apicultorilor, mai ales in ultimii ani. Nu exista un factor unic care determina mortalitatea albinelor, ci mai degraba o combinatie intre mai multi factori: radiatii, boli, viruși si, nu in ultimul rand, pesticidele.

Preocupati de aceasta problema, apicultori din toata Europa și din Romania au demonstrat marți, 7 mai, in fața Ministerelor…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cine sunt tinerii din Romania care pot merge gratis cu trenul in Europa. Ce condiții trebuie sa indeplineasca

08:45, 22.04.2024 - O calatorie cu trenul poate fi o varianta mult mai buna decat una cu avionul sau cu mașina. Așadar, tinerii care vor sa viziteze in aceasta vara Europa o pot face gratuit, daca se inscriu in programul lansat de Comisia Europeana, DiscoverEU. In cadrul acestui program, ei pot primi un permis gratuit…

Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania: Nu putem sa ne distrugem anumite sectoare pentru a mentine activitatea in țara vecina

09:16, 08.04.2024 - Razboiul din Ucraina a perturbat sectorul apicol nu numai in Romania ci si in Europa, care va intra in colaps daca se va continua in acelasi ritm, in contextul in care asistam la importuri masive de miere, de multe ori necontrolata, si la preturi extrem de scazute fata de costurile apicultorilor romani,…

UE a hotarat data de la care se interzic sobele pe lemne in Romania

07:40, 24.03.2024 - Uniunea Europeana impune schimbari majore in modalitațile de incalzire din Romania: sfarșitul sobelor tradiționale pe lemne La cererea Uniunii Europene, Romania a angajat reforme drastice in sistemul sau de incalzire. Sobele tradiționale pe lemne, prezențe comune in multe locuințe romanești, vor fi…

Romania incepe marea batalie pentru recuperarea tezaurului de la Moscova: Comisia Europeana se implica direct

07:15, 14.03.2024 - Comisia Europeana va sustine joi o declaratie in fata eurodeputatilor pe tema restituirii tezaurului romanesc, insusit ilegal de Rusia in timpul Primului Razboi Mondial. Declaratia Comisiei va fi urmata de o dezbatere, dupa care va fi supusa la vot o rezolutie conexa, conform agendei sesiunii plenare…

Romania a incasat 642 milioane de euro de la Comisia ­Europeana pentru Programul ­Tranzitie Justa

00:26, 13.03.2024 - Romania a incasat luni 642 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru Programul Tranzitie Justa – FTJ STEP, reprezentand prefinantare unica exceptionala in cadrul platformei „Tehnologii strategice pentru Europa” (STEP), a anuntat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, potrivit…

Romania a dat o lovitura importanta in Europa: Comisia Europeana a aprobat planul

20:30, 06.03.2024 - Comisia Europeana anunta ca aproba prelungirea si modificarea schemei de ajutor de stat a Romaniei pentru sprijinirea cogenerarii de inalta eficienta a energiei electrice si termice. Romania a notificat Comisiei intentia sa de a prelungi masura pana la 31 iulie 2028 si de amajora bugetul cu 362 de milioane…

Mihaela Bilic arunca in aer inca un mit. „Conservele sterilizate prin fierbere pot sa fie consumate și dupa termenul de expirare”

20:50, 29.02.2024 -  Catalin Maruța și Mihaela Bilic au purtat o discuție aprinsa in cadrul emisiunii „La Maruța' din 27 februarie.  Invitata sa discute despre dieta sanatoasa, Bilic a abordat și subiectul controversat al conservelor, și cat de nocive sunt acestea pentru consumul uman. Contrar așteptarilor, nutriționista…

Florin Barbu, Agricultura: 5-6% din terenul agricol din Romania este nelucrat

22:56, 04.02.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune ca in Romania, foarte puțin teren agricol este nelucrat, doar undeva la 5- 6%, restul este cultivat, pentru ca fermierii primesc subvenție. Florin Barbu susține ca, saptamana viitoare, Comisia Europeana ar urma sa ia o decizie cu privire la cele doua derogari…


Ce parere ai despre aceasta stire?