Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peripeţii la închisoarea din Aiud, în anii  '50. Paznicul care a ajutat la deshumarea unor deţinuţi politici morţi în carcera comunistă

Publicat:

Inchisoarea din Aiud, recunoscuta si sub denumirea de ”” a ”gazduit” intre zidurile sale sub regimul comunist detinuti politici cu pedepse mari, proveniti din toate categoriile politice si sociale. In apropierea inchisorii, in locul numit se afla osemintele multor detinuti decedati in penitenciar si aruncati in gropi comune.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Naștere cu peripeții la Vaslui. O femeie și-a adus pe lume bebelușul in pragul casei, iar pompierii au asistat-o

14:20, 27.04.2024 - Un echipaj al Secției de Pompieri Huși a ajutat o femeie insarcinata din localitatea Vetrișoaia sa iși aduca pe lume bebelușul. Femeia a crezut ca are timp sa ajunga la spital, dar travaliul i s-a accentuat, iar echipajul de pompieri a ajutat-o sa nasca chiar in pragul casei sale.

WSJ: Oficialii americani se tem ca cei mai multi dintre ostaticii detinuti de Hamas ar putea fi morti

22:55, 11.04.2024 - Oficiali americani au exprimat temeri, in declaratii pentru publicatia Wall Street Journal (WSJ), ca cei mai multi dintre ostaticii israelieni detinuti de Hamas ar putea fi morti, relateaza joi postul de televiziune israelian i24News, potrivit Agerpres. Afirmațiile au fost facute in contextul negocierilor…

Incendiu violent soldat cu doi morți, in localitatea buzoiana Stalpu VIDEO

22:01, 07.03.2024 - Pompierii buzoieni au fost solicitați sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuința din localitatea Stalpu. Din nefericire, in interiorul locuinței, au fost identificate doua persoane decedate.

Zeci de morti in Mali, dupa ce un autobuz a cazut de pe un pod. Șoferul ar fi pierdut controlul volanului

08:25, 28.02.2024 - In total, 31 de persoane si-au pierdut viata si zece au fost ranite, dintre care unele grav, cand un autobuz care transporta calatori spre Burkina Faso a cazut de pe un pod, marti, in sud-estul Mali, a anuntat Ministerul Transporturilor, noteaza AFP.

Incendiu devastator in Spania, intr-un complex rezidențial administrat de o romanca. Mai mulți morți și raniți

08:11, 23.02.2024 - Joi seara, un complex rezidențial din Valencia, unde traiește o importanta comunitate de romani, a fost inghițit de flacari uriașe, care s-au extins cu o repeziciune uluitoare. Cel puțin patru oameni au murit și 14 au fost raniți, iar 19 sunt dați disparuți. Bilanțul este inca incert pentru ca pompierii…

Atac ucrainean in Rusia: Cel putin cinci morti si 18 raniti intr-un bombardament ucrainean la Belgorod

18:40, 15.02.2024 - Cel putin cinci persoane si-au pierdut viata si 18 au fost ranite intr-un bombardament imputat Kievului in orasul rus Belgorod, a anuntat guvernatorul acestei regiuni frontaliere cu Ucraina care este vizata frecvent de tiruri, relateaza AFP.

TRAGEDIE IN BAIA MARE: Doi morți in urma unui incendiu izbucnit intr-un apartament de pe strada Uranus (FOTO)

16:00, 09.02.2024 - In aceste momente pompierii din cadrul Detasamentului de Pompieri "Cpt. Marchis Adrian" Baia Mare intervin pentru lichidarea unui incendiu la un apartament, pe strada Uranus din Baia Mare. La locul intervenției s-au deplasat doua echipaje de stingere, un echipaj TIM, 1 autospeciala de descarcerare și…

28 de morți dupa bombardarea unei brutarii din orașul ocupat de ruși Lisiciansk. Ucraina este acuzata de atac

10:30, 04.02.2024 - Bilantul bombardamentului imputat Ucrainei, care a vizat o brutarie din orasul ocupat Lisiciansk, din regiunea Luhansk, a urcat la 28 de morti, printre care un copil, au anuntat duminica autoritatile ruse, transmite AFP, preluata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?