Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pericolul din conservele preparate necorespunzător în gospodărie

Publicat:

E risc de botulism alimentar. Verificați cu mare atenție toate alimentele preparate și conservate in gospodarie. Mai ales in aceasta perioada. Aruncați orice aliment conservat daca recipientul este bombat si fierbeți minimum 10 minute orice conserva. Patru persoane au ajuns la spital cu suspiciune de botulism dupa ingestia de șunca de porc conservata in casa, ne atrage atentia medicul . ne atentioneaza si ce este botulismul: Este rara, dar mortala. Este produsa de cea mai puternica toxina bacteriana cunoscuta. Poate evolua in focare epidemice cu caracter sezonier…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Carnea de miel vanduta ilegal, pericolul de langa piețe. Medicul Ciuhodaru: Romanii cauta mai ieftin, dar s-ar putea sa fie o mare țeapa

12:36, 29.04.2024 - "Romanii cauta mai ieftin, dar poate sa fie o mare teapa. S-ar putea sa fiti cei care ajung la spital.S-ar putea ca mielul sa latre. Au fost multe inselatorii in anii trecuti cu presupusi miei care au fost cu totul altceva. Daca vorbim de conservare si depozitare, acolo toxiinfectiile sunt un real pericol",…

Carnea de miel vanduta ilegal, pericolul de langa piețe. Medicul Ciuhodaru: Romanii cauta mai ieftin, dar s-ar putea sa fie o mare țapa

18:25, 28.04.2024 - "Romanii cauta mai ieftin, dar poate sa fie o mare teapa. S-ar putea sa fiti cei care ajung la spital.S-ar putea ca mielul sa latre. Au fost multe inselatorii in anii trecuti cu presupusi miei care au fost cu totul altceva. Daca vorbim de conservare si depozitare, acolo toxiinfectiile sunt un real pericol",…

„Scumpe, dar de calitate”. Agitație la „Targul de Florii”, din curtea Ministerului Agriculturii – FOTO

17:40, 27.04.2024 - Pana sambata seara, in curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale din București are loc „Targul de Florii”. Vremea buna de afara i-a scos din case pe bucureșteni care au luat cu asalt piețele, dar și targurile organizate in acest week-end.Daca in piețe, gospodinele s-au inghesuit la raioanele…

Ce trebuie sa faci cu orice conserva din camara inainte de a o desface. Semnul care iți indica faptul ca trebuie aruncata

19:15, 24.04.2024 - Specialiștii trag un semnal de alarma cu privire la conservele din camara. Ce trebuie sa facem cu aceste preparate inainte de a le consuma, pentru a evita imbolnavirea. Daca observi acest detaliu, afla ca este un semn ca trebuie aruncata imediat. Cat de periculoase sunt conservele Dr. Tudor Ciuhodaru…

Cum poți face botulism de la o simpla conserva de pește și ce trebuie sa faci ca sa te ferești

13:15, 23.04.2024 -  Cum se produce botulismul de la conserva de pește?Botulismul alimentar este cauzat de Clostridium botulinum, o bacterie care se gasește in sol și poate supraviețui in medii cu oxigen redus, cum ar fi conservarea inadecvata a alimentelor. Cand alimentele, in acest caz peștele, sunt conservate fara a…

Pericolul de la raft! Alimente pline de substanțe periculoase, retrase de la vanzare. Care sunt acestea

16:30, 18.03.2024 - Inspectorii sanitari atrag atentia ca foarte multe dintre produsele care ajung pe mesele romanilor sunt, de fapt, otravuri. Inghețata, dulciurile, deserturile, dar și legumele, fructele sau carnea sunt printre produsele retrase cel mai des. 10% dintre produsele, false! Expertii in alimentatie publica…

ANPC: Cum alegem produsele de post si la ce sa fim atenti

09:05, 18.03.2024 - ANPC recomanda populației sa fie atenta la produsele de post. Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor controla si supraveghea piata , in perioada postului Sfintelor Paste, pentru a preintampina orice neregula. Anuntul a fost facut de directorul general al ANPC Paul…

Produsele de Post și cum puteți fi pacaliți la supermarket. Ce inseamna daca gasiți afirmația „poate conține urme de ou, lapte…”

08:45, 18.03.2024 - De azi, 18 martie și pana in data de 4 mai suntem in Postul Paștelui, perioada in care ar trebui sa ne limitam la consumul anumitor alimente, cum ar fi carne, ou sau lactate. Paul Anghel, Director General Directia Generala Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana ANPC, a adus in discuție…


Ce parere ai despre aceasta stire?