Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pericolul ascuns din sticlele de apă îmbuteliată. Studiul care arată compușii care afectează grav sănătate

Publicat:
Pericolul ascuns din sticlele de apă îmbuteliată. Studiul care arată compușii care afectează grav sănătate

Folosind o tehnica inovatoare, oamenii de stiinta au numarat, in medie, 240.000 de fragmente de plastic detectabile pe litru de apa, dupa ce au testat produsul de la mai multe marci populare. Acest studiu, publicat in revista  PNAS , ridica semne de intrebare cu privire la potentialele consecinte asupra sanatatii.„Daca oamenii sunt ingrijorati de nanoplasticele din apa imbuteliata, este rezonabil sa luam in considerare alternative, cum ar fi apa de la robinet", a declarat , coautor al studiului. Dar, a adaugat el:„Nu recomandam sa nu se bea apa imbuteliata atunci cand este necesar,…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Pericolul ascuns din hartia igienica. Bolile asociate 'substanței eterne'

05:20, 12.04.2024 - Exista substanțe chimice potențial cancerigene in hartia igienica, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii din cadrul Universitații din Florida au gasit urme ale acestor substanțe chimice in hartia igienica vanduta in intreaga lume și in probele de namol de la opt stații de tratare a apelor uzate din…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Scenariul negru care amenința intreaga lume: ce s-ar intampla in cazul in care se declanșeaza razboiul nuclear

20:35, 16.03.2024 -  Cercetatorii de la Universitatea Princeton au realizat un studiu care arata cum s-ar desfașura un razboi nuclear intre SUA și Rusia. Potrivit acestora, un astfel de conflict ar incepe cu rușii care lanseaza o racheta nucleara catre o zona de la granița Poloniei și Germaniei.Daca lucrurile ar degenera…

Descopera zarul ascuns in mai putin de 10 secunde! Ai ochi ageri și o atenție la detalii innascuta, daca reușești sa-l gasești

09:25, 19.02.2024 - Gasirea zarului din imagine poate parea dificila din cauza faptului ca imaginea este supraincarcata de elemente, care pot deruta cu ușurința privitorul. Dar, daca acorzi o atenție sporita imaginii și nu te descurajezi doar privind aglomerarea de elemente, vei putea gasi zarul, respectand in același…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Politico: Pericolul extremei drepte este real. Cum ar putea arata urmatorul Parlament European - mai prorus și mai puțin „verde”

08:05, 08.02.2024 - La fiecare cinci ani, negreșit, politicienii se inspaimanta de ascensiunea radicalilor și a populiștilor inainte de alegerile europene. Apoi, pericolul se evapora dintr-o data, in timp ce forțele tradiționale de centru-stanga și centru-dreapta care au construit Uniunea Europeana formeaza coaliții cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?