Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pe Enceladus s-a descoperit un ocean subteran care ar putea găzdui viaţa

Publicat:

Marginea exterioara a ar putea fi mult mai ospitaliera pentru gazduirea vietii decat ne-am imaginat vreodata. Masuratorile gravitationale efectuate de catre sonda Cassini au confirmat ca Enceladus, un mic satelit al lui Saturn, gazduieste un ocean subteran in emisfera sa sudica. Astronomii afirma ca acesta ar putea gazdui viata.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Visul romanesc - Succes american. Povestea familiei Taut, devenita milionara in Chicago. Cei doi au lasat viața din Cluj și s-au mutat peste Ocean in urma cu 10 ani

19:35, 18.05.2024 - Gabriel și Gabriela Taut au dat viața din Cluj, acolo unde aveau propriile afaceri, pentru a totul de la zero in America. Cei doi au plecat peste Ocean in urma cu 10 ani și deși le-a fost greu, nu regreta, caci au facut totul pentru fiul lor, acum in varsta de 14 ani.

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Saturn, Lordul karmei, este activ in aprilie și trezește lecții de viața. La ce trebuie sa fie atente zodiile

15:50, 14.04.2024 - Aceasta conjunctura astrala aduce cu sine oportunitați de evoluție și transformare, dar și provocari care ne vor pune la incercare rezistența și perseverența. Saturn poate instala frica in orice suflet, in special atunci cand vine vorba de intoarcerea lui Saturn in viața ta. In funcție de zodie in care…

Telescopul James Webb confirma un lucru uimitor, care pune la indoiala ințelegerea noastra despre univers

03:10, 03.04.2024 - Astronomii au folosit telescoapele spațiale James Webb și Hubble pentru a confirma una dintre cele mai derutante noțiuni din intreaga fizica, și anume ca universul pare sa se extinda cu viteze diferite, scrie tomorrowsworldtoday.com. In 2019, masuratorile efectuate de telescopul spațial Hubble au…

Viața unui francez care s-a mutat in vara anului trecut la Sibiu: "In Franța sunt mulți oameni care stau pe marginea drumului și cer ajutor, dar eu nu-i asimilez ca romani"

18:01, 30.03.2024 - Mickael Panos, 27 de ani, a venit de la Miercurea Ciuc la Sibiu și este unul dintre jucatorii de baza ai lui Claudiu Niculescu la liderul ligii secunde, CSC Șelimbar. Recent, aceasta a povestit pentru Gazeta Sporturilor cum a ajuns sa joace fotbal intr-o comuna din Romania cu nici 20.000 de locuitori.

Misterioasa „lume a apei cu un ocean in clocot”: Astronomii au facut o noua descoperire in spatiul cosmic

07:06, 11.03.2024 - Astronomii au observat o planeta indepartata care ar putea fi acoperita in intregime de un ocean de apa adanca, in cadrul unor descoperiri care fac sa avanseze cautarea unor conditii de locuire dincolo de Pamant, scrie The Guardian.

Oana Matache a vorbit sincer despre relația cu Radu Siffredi. „Provenim din medii, aparent, diferite. E greu sa traiești așa”

10:30, 04.03.2024 - Oana Matache și Radu Siffredi traiesc de mai mult timp o frumoasa poveste de dragoste și deși relația lor a fost criticata de familie și prieteni, sora Deliei și iubitul ei au ramas indiferenti. Cei doi participa la Power Couple, show difuzat de Antena 1, iar acolo legatura lor a devenit mult mai strans.…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?