Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Papa Francisc le-a adus un omagiu jurnaliştilor ucişi în timp ce îşi făceau meseria

Publicat:

le-a adus sambata un omagiu jurnalistilor care si-au pierdut viata in timp ce isi faceau meseria, spunand ca libertatea presei este un indicator cheie pentru sanatatea unei natiuni, relateaza Reuters.

Intr-un discurs tinut la Asociatia presei straine din Italia, suveranul pontif a indemnat jurnalistii sa evite stirile false si sa continue sa relateze despre situatia celor care nu mai ajung pe primele pagini ale ziarelor, dar sufera inca, mentionand in mod special comunitatile rohingya si yazidi.

"Am ascultat cu durere despre statisticile referitoare la colegii…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dupa ce șapte angajați umanitari au fost uciși in Gaza, Israelul demite doi ofițeri și ii cearta pe comandanți pentru "eroare"

14:51, 05.04.2024 - Ancheta israeliana referitoare la atacul aerian in care au fost uciși sapte lucratori umanitari in Gaza a constatat erori grave si incalcari ale procedurilor de catre armata. In consecinta, doi ofiteri au fost demisi, iar comandanti de rang inalt au fost mustrati in mod oficial, relateaza Reuters.

Razboi in Gaza, ziua 177. Papa Francisc a facut apel, in duminica Pastelui Catolic, la incetarea focului

14:25, 31.03.2024 - Papa Francisc a facut apel, in Duminica Paștelui, la o incetare imediata a focului in Gaza și la eliberarea tuturor ostaticilor israelieni, intr-un discurs care a marcat cea mai importanta zi din calendarul creștin, scrie Reuters. Papa Francisc a oficiat Sfanta Liturghie in Piața Sfantul Petru, plina…

Italia a interceptat avioane rusești deasupra Marii Baltice, susțin surse din aparare

08:40, 30.03.2024 - Fortele aeriene italiene au anuntat vineri ca au interceptat avioane neidentificate care zburau deasupra apelor internationale in Marea Baltica, iar doua surse din domeniul apararii de la Roma le-au identificat ca fiind avioane rusesti, relateaza Reuters.

(VIDEO) Papa Francisc a sarutat picioarele a 12 deținute dintr-o inchisoare

07:00, 29.03.2024 - Papa Francisc arata bine in timp ce a spalat și sarutat picioarele a 12 deținute dintr-o inchisoare din Roma. Joi a avut loc acest ritual tradițional. A fost prima dintre cele patru zile pline de evenimente, premergatoare Paștelui, pentru pontiful de 87 de ani. Francisc s-a deplasat la inchisoarea Rebibbia…

Papa Francisc pare sa-și fi revenit dupa problemele de sanatate avute in ultimul timp

19:50, 28.03.2024 - Papa Francisc, care și-a redus recent numarul de discursuri din cauza oboselii legate de crizele de bronșita și gripa, arata bine in timp ce a inceput joi patru zile intense de evenimente legate de Paștele catolic, relateaza Reuters.

Neobișnuit: Papa Francisc nu a rostit predica din Duminica Floriilor, dar a prezidat ceremonia

15:45, 24.03.2024 - Papa Francisc a sarit peste citirea predicii in timpul liturghiei prilejuite de Duminica Floriilor in fata a zeci de mii de persoane reunite Piata Sfantul Petru, dar a continuat sa prezideze ceremonia, informeaza Reuters.

Italia cauta investitori și negociaza cu chinezii de la Chery dezvoltarea unei noi uzine auto

12:10, 14.03.2024 - Guvernul Italiei discuta cu grupul chinez Chery Auto, ca parte a eforturilor de a atrage un alt producator auto important in tara, pe langa Stellantis, si pentru a majora productia auto a tarii, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Un purtator de cuvant al Ministerului…

Papa este inca racit și limiteaza din nou vorbitul in public

16:21, 06.03.2024 - Papa Francisc a declarat miercuri ca inca sufera de raceala, in timp ce și-a limitat din nou luarea de cuvant la audiența saptamanala din Piața Sfantul Petru. A lasat, in schimb, un consilier sa-i citeasca textul pregatit, scrie Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?